Två nya Mission: Impossible-filmer på gång

Två nya Mission Impossible-filmer från regissören Christopher McQuarrie är på gång och nu har han utsett en av huvudrollerna. Enligt The Hollywood Reporter har Nicholas Hoult skrivit på kontrakt att vara med i båda filmerna. Det ryktas att han kommer att spela boven i båda. Andra skådespelare som redan har skrivit kontrakt att vara med är Tom Cruise (Mission: Impossible (1996), Rebecca Ferguson (Mission: Impossible Rogue Nation (2015)), Shea Whigham (Joker (2019)), Hayley Atwell (Captain America: The First Avenger (2011)) och Pom Klementieff (Guardians of the Galaxy Vol 2 (2017).

Nicholas Hoult

Innan han fick rollen var Hoult en av de som tävlade om att spela Batman i The Batman. Han förlorade dock platsen till Robert Pattinson.

Hoult är mest känd från hans roller som Beast i X-Men-filmerna och Nux i Mad Max: Fury Road (2015). Han spelade också en zombie i den romantiska komedin Warm Bodies (2013) och senare har han också spelat J.R.R: Tolkien i en biografifilm om författarens liv. Hoult slog igenom som skådespelare när han som tolvåring fick sin första stora roll tillsammans med Hugh Grant och Toni Collette i About A Boy (2002).

Mission: Impossible-filmserien

Mission: Impossible är en filmserie som baserats och följt upp TV-serien med samma namn. Filmerna följer Ethan Hunt (Tom Cruise), en spion som blir inblandad i allt från förräderi till terrorism. Filmserien består för tillfället av Mission: Impossible, Mission: Impossible 2 (2000), Mission: Impossible III (2006), Mission Impossible – Ghost Protocol (2011), Mission: Impossible – Rogue Nation och Mission: Impossible – Fallout (2018).

Regissören

McQuarrie regisserade både Mission: Impossible – Rogue Nation och Mission: Impossible: Fallout. Båda två blev stora hits när de kom ut på bio. Han är den enda regissören som har haft hand om mer än en film i filmserien. Han både skriver och regisserar de två kommande filmerna.

///

Den första av dem kommer ut i juli i år.

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).