Brahms: The Boy 2:s första trailer kommer ut

Skräckfilmer med dockor som fokus fortsätter att vara en populär sub-genre. Förra året fick både Annabelle och Chucky var sin ny film i sina respektive filmserier (Annabelle Comes Home, Child’s Play). I år kommer ännu en film av samma kaliber: Brahms: The Boy 2, efterföljaren till The Boy (2016). Nu har den första trailern släppts.

Filmen

Brahms: The Boy 2 handlar om ett gift par, spelade av Katie Holmes (Batman Begins (2005)) och Owain Yeoman (The Belko Experiment (2016)), som tillsammans med sin son Jude, spelad av Christopher Convery (The Girl in the Spider’s Web (2018)), flyttar till det spökliga Heelshire Mansion. Jude hittar Brahms-dockan nergrävd i markerna kring huset och tar in den i huset. Föräldrarna börjar dock inse att det inte är en vanlig docka när den ena händelsen efter den andra börjar ske i deras hem.

Eftersom det avslöjades så mycket om Brahms i första filmen ska det bli intressant att se hur de väljer att gå tillväga i efterföljaren. Förutom , Christopher Convery, Katie Holmes och Owain Yeoman kommer vi även att få se Ralph Ineson (The Witch (2015)) och Anjali Jay (Blind Dating (2006)) i filmen.

Du kan titta på trailern här.

Övrigt

Filmen är regisserad av William Brent Bell, som gjorde den första The Boy-filmen. Han har också skrivit och regisserat ett antal andra skräckfilmer: Stay Alive (2006), The Devil Inside (2012) och Wer (2013). Den är skriven av Stacey Menear, som också skrev den första filmen.

I en intervju med Katie Holmes pratade hon om hur det var att arbeta med dockan: ”Jag älskar dockor, så jag var lite kluven eftersom jag hade så många av dem när jag växte upp. Jag trodde aldrig att en docka kunde vara läskig och nu måste jag tänka om allt jag tänkt förut. Det var läskigt när vi arbetade med dockan. Det blev lite för mycket. Jag var rädd.”

///

Brahms: The Boy 2 kommer på bio den 21 februari.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).