Carrion kommer ut den 23 juli

Den 23 juli kommer TV-spelet Carrion ut på Switch, Xbox One och PC. Spelet är utvecklad av Phobia Game Studio och publicerad av Devolver Digital.

På Switch kan spelet först endast gå att köpa digitalt, men senare kommer att kunna köpas fysiska kopior. Det ryktas också att det ska komma en version till PS4, men detta har inte blivit bekräftat än.

Du kan titta på deras speltrailer här.

Handling

Carrion är ett platformsspel som kastar om monstergenre-formatet. I vanliga fall är det från människornas perspektiv som vi upplever berättelsen. Här är det istället du som är det tentakelprydda monstret som försöker ta sig ut ur laboratoriet. Framför dig finns det både soldater och forskare som försöker stoppa dig. Förgör allt och alla som står i din väg och fly från fångenskapen!

Phobia Game Studio

Phobia Game Studio är ett polskt indie-spelutvecklingsföretag. Carrion är deras allra första spel. Enligt en av deras spelutvecklare, Sebastian Kroskiewicz, började de utveckla Carrion i oktober 2017.

Devolver Digital

Devolver Digital är ett amerikanskt spelpubliceringsföretag som specialiserar sig på indiespel. Mike Wilsson, Harry Miller och Rick Stults startade företaget 2009 och efter elva år har de ett stort antal indiespel under sitt bälte. De har publicerat bl. a. Serious Sam-spelen (2009-2020), Hotline Miami 1+2 (2012, 2015), Hatoful Boyfriend (2014) och Reigns (2016). Företaget hade redan från början siktat in sig på att fokusera på digitala spel istället för fysiska kopior. Därför går många av deras spel att hitta på Steam.

Intressant nog har Devolver Digital en fiktiv karaktär som finansdirektör, Fork Parker. Karaktären dök först upp i en reklamfilm om Serious Sam HD, företagets första spel. Fork har dessutom en egen Twitter och är det namn som står under företagets blogginlägg och pressmeddelanden. Som karaktär är Fork oftast satirisk och fräck. Detta passar bra ihop med spelen som Devolver Digital ger ut: de har en tendens att vara rätt konstiga.

///

Det ska bli spännande att se om Carrion kommer att slå igenom och om detta är början på en ljus framtid för Phobia Game Studio.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).