Clara Sola kommer att visas på filmfestivalen i Cannes

Nathalie Álvarez Meséns debutlångfilm Clara Sola har blivit uttagen till Quinzaine des realisateurs (Director’s Fortnight) på filmfestivalen i Cannes. Clara Sola är en svensk-costaricansk-belgisk-tysk samproduktion och har sin världspremiär på festivalen.

”Vi är överlyckliga! Så många filmer som jag älskar har mött världen för första gången just i den här fina sektionen. Det är både en ära och överväldigande att Clara äntligen får börja sin resa här innan hon tar sig vidare till andra platser i världen,” säger regissören Nathalie Álvarez Mesén.

Den prisbelönta costaricanska dansaren Wendy Chinchilla kommer att spela huvudrollen som Clara. Det här är hennes första filmroll.

Handling

Fyrtioåriga Clara tros ha en speciell kontakt med Gud. Hon är ett ”helgon” i en by i behov av hopp, medan hon själv finner sin tröst i naturen. Efter att ha levt i åratal i en kontrollerad tillvaro med sin överbeskyddande mamma vaknar Claras sexuella lust till liv när hon möter systerdotterns nya pojkvän. Denna nyväckta kraft leder Clara ut på outforskad mark där hon överskrider både fysiska och övernaturliga gränser. Stärkt i sin begynnande upptäckt om sig själv börjar Clara frigöra sig från rollen som byns ”helgon”.

Nathalie Álvarez Mesén

Nathalie Álvarez Mesén är en svensk manusförfattare och regissör, med anknytning till både Costa Rica och Sverige. Hon påbörjade sin karriär inom fysisk teater i Costa Rica innan hon tog sin kandidatexamen i mimskådespeleri. Därefter har hon erhållit en Master of Fine Arts i regi och manus för film från Columbia University i New York med examensfilmen Molt (2018). 

Hon har medverkat i talangprogram som Berlinale Talents, TIFF Filmmaker Lab och NYFF Artist Academy. Dessutom har hennes kortfilmer blivit visade på filmfestivaler världen över. Kortfilmen Filip (2016) vann Best Film Under 15 Minutes vid Palm Spring Shortfest 2016, och Asunder (2015) blev visad på filmfestivalen i Telluride 2016.

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).