Crazy Pictures gör en ny film tillsammans med SF Studios: UFO Sweden

SF Studios samproducerar Crazy Pictures nya långfilm UFO Sweden. Crazy Pictures första långfilm Den blomstertid nu kommer (2018) blev en stor succé över hela världen när den hade premiär. Nu närmar sig inspelningen av deras nya storsatsning, äventyrsfilmen UFO Sweden, som är beräknad att ha biopremiär under julen 2022. SF Studios distribuerar filmen i Norden och REinvent International Sales hanterar internationell försäljning.

Handling

UFO Sweden berättar historien om en fosterhemsplacerad tonårsrebell, som misstänker att hennes pappa inte är död utan har blivit kidnappad av UFO:n. Hon tar hjälp av en UFO-förening för att ta reda på sanningen.

Idéen till filmen

Crazy Pictures fick idéen till filmen när de fick höra talas om föreningen UFO-Sverige. UFO-Sverige arbetar med att utreda mystiska fenomen och driver världens största UFO-arkiv, Archives for the unexplained, i Norrköping.

”Vi kände en enorm fascination för dels UFO-Sverige som förening, men också för den värld fylld av UFO-expeditioner, mystiska fenomen och gigantiska arkiv som omger föreningen. Vi kunde såklart inte låta bli att tänka tanken “tänk om de hittar något”, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Crazy Pictures beskriver UFO Sweden som kärleksbarnet mellan Arkiv X och Stranger Things. “UFO Sweden kommer bli ett spännande mysterium, lika spektakulärt som mänskligt, som vi hoppas får tittaren att om vartannat dra på smilbanden och nagla fingrarna i biofåtöljen,” säger Victor Danell på Crazy Pictures.

Crazy Pictures

Crazy Pictures är ett filmkollektiv från Norrköping som gjort sig kända för sina actionladdade kortfilmer Poesi för fiskar på Youtube men också för sin debutlångfilm Den blomstertid nu kommer. Under sina 13 år som produktionsbolag har de byggt ett välkänt varumärke i filmsverige men också en enorm fanbase på internet.

SF Studios

SF Studios etablerades 1919 och är ett av världens äldsta filmbolag. Idag är SF Studios ett av de ledande filmbolagen i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och TV-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver streamingtjänsten SF Anytime. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.

///

UFO Sweden är beräknad att ha biopremiär i Sverige under julen 2022.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).