Far Cry 3: Blood Dragon får egen animerad serie på Netflix

Fans av spinoff-spelet Far Cry 3: Blood Dragon kan glädja sig över nyheten att Netflix just nu håller på att göra en animerad serie som utspelar sig i den knasiga, neonfärgade, actionpackade världen. Serien namn kommer att vara Captain Laserhawk, A Blood Dragon Remix.

Serien är en cyberpunk dystopi som utspelar sig 1992. Skaparen Adi Shankar beskriver serien som ”Captain N, fast bra”. Han nämner också att han har tagit mycket inspiration från de amerikanska, tecknade TV-serier som brukade visas på lördagsmorgnarna under 80- och 90-talet. Den första(?) säsongen kommer att ha sex episoder.

Bobby Pills

Animationsstudion Bobby Pills kommer att stå för animationen. Studion är känd för sina vuxenriktade animerade serier. De har hitintills gjort fyra serier: Vermin, Peepoodoo, Crisis Jung och deras nyaste serie, Bambi Fontaine’s Midnight Stories. För mer information om Bobby Pills kan du klicka här.

Far Cry 3: Blood Dragon

Handling

Året är 2007 och Jorden återhämtar sig från ett kärnvapenkrig. USA har försökt medla fred i Östblocket. Sergeant Rex ”Power” Colt skickas till en ö för att undersöka vad som sker där. Väl där upptäcker han att löjtnant Sloan, tidigare ledare för Omegastyrkan, muterat sig själv med blod från de drakar som går omkring på ön och därmed själv fått krafter. Han hotar nu världsfreden och försöker bygga en cyborgarmé. Det är upp till Colt att stoppa honom och rädda världen.

Kort om spelet

Far Cry 3: Blood Dragon var ett spinoff-spel av Far Cry 3 som blev väldigt populärt när det kom ut 2013. Spelet är baserat på 1980-tals science fiction och tar sig själv inte alls på allvar. Cyborgsoldater, neonljus, one-liners – om du gillar klassiska 80-tals actionfilmer så är det här spelet definitivt för dig. Spelet är tillgängligt på Microsoft Windows, PlayStation 3 och Xbox 360.

///

För tillfället har det inte kommit ut något utsläppsdatum för Captain Laserhawk, A Blood Dragon Remix. Håll ögonen öppna för fler nyheter!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).