Filmerna för regniga sommardagar

Här i Norden är sommaren extra viktig. Det är en tid då vi lever upp, tankar energi av solen och umgås med nära och kära. Sinnebilden av svensk sommar är soliga dagar, men vi vet att vädret kan bjuda på regn och rusk även sommartid. Finns det då något bättre än att krypa upp i soffan med en riktigt bra film? Här kommer lite tips på härliga sommarfilmer, både gamla klassiker och nyare feel good filmer!

 Film är bra till mycket, det är så mycket mer än tidsfördriv! Det är ett bra sätt att umgås på, hitta den där känslan i filmen och gemensamt prata om den. Vissa filmer vill man dock helst se ensam – du vet själv vilka filmer som berör dig och hur. Tittar man på en bra film som har samma stämning som man själv är i förstärks den känslan, men om man vill ändra stämningen inombords kan man göra det med hjälp av en film i motsatt genre!

Har du inte tid att titta på en hel film, men ändå behöver varva ner och få en stunds underhållning finns det gott om nöjen online. Testa att spela på spela på casino utan licens och upptäck en värld av nöjen som även kan ge lite extra klirr i kassan om du har tur!

Filmtips i sommar:

Komedi – The Grand Budapest Hotel

En farsliknande film med en hel hög med tvister, oväntade kommentarer och händelser. Filmen kom ut 2014 och vann en Golden Globe för bästa komedifilm 2015, den nominerades också i nio kategorier vid Oskars galan och tog hem fyra priser. Det är en intelligent film som får en att känna sig upprymd och vid gott humör, även om fotot många gånger är väldigt enkelt och känns billigt så är det en naturlig del av filmen.  Alla karaktärerna spelas proffsigt och några av huvudrollerna innehas av ganska okända skådespelare vilket är uppfriskande!

Noire – The Butterfly Effect

En dramafilm som övergår i en sci/fi film på ett trovärdigt sätt. Huvudpersonen kan ändra sin egen tragiska barndom genom att gå tillbaka i tiden, men det är inte bara det trauma som han vill ändra som ändras utan även sånt som han inte vill ändra. Det gör att han måste gå tillbaka och rätta allt fler saker för att inte ta bort även det goda i livet. Det här är en film som verkligen får en att tänka på att allt händer för att andra saker har hänt tidigare och att allt hänger ihop och att man är mer påverkad av det som händer runt omkring än vad man tänker på.

Skräck – Misery (Lida på svenska)

Det här är en långsam skräckfilm som kryper sig på en och fastnar! Känslan av att vara beroende och fast tillsammans med en riktigt sjuk person är något som klistrar sig fast i ryggraden. Efter att ha sett den här filmen som baseras på en bok av Stephen Spielberg och som regisserats av Bob Reiner så glömmer man den inte. Den kommer åt en än idag trots att den kom för så lång tid sen som 1990 fungerar den här tekniken och psykologin lika bra än idag.