Online spel för fotbollsentusiaster

Gillar du sport och spel så finns det mycket att välja bland om du vill spela online spel. Det finns riktigt många spännande fotbollsspel på marknaden idag, och du kan välja och vraka mellan spel som FIFA, Football Manager, PES och Live Fotball Studio. I den här artikeln går vi igenom de mest populära fotbollsspelen online, samt var och hur du kan spela dem.

FIFA, en kär gammal klassiker

Nästan alla fotbollsälskare känner till det världsomtalade fotbollsspelet FIFA. Detta är nämligen det mest populära fotbollsspelet i världen, och du kan spela det hemma i tv-soffan tillsammans med vänner och familj. Du kan också spela FIFA ensam, då möter du andra spelare online. Oavsett om du spelar med vänner hemma i soffan eller om du spelar online, så går spelet ut på att du styr ditt eget lag och försöker vinna så många matcher som möjligt. För att spela behöver du en konsoll, ett playstation eller xbox, och själva FIFA spelet. Detta kan du köpa som disk eller som online spel. Det kommer ut en ny version av spelet varje år, har du spanat in det nya 2021? Det nyaste spelet innehåller alltid de nyaste spelarna och övergångarna och andra uppdateringar. När du möter andra spelare online så kan du spela mot någon som sitter på andra sidan jordklotet, vilket gör spelet ännu mer spännande. Nu för tiden finns fotbollsspelet FIFA även som e-sport.

Live Football Studio, nyare på marknaden

Live Football Studio är ett relativt nytt spel kombinerar kortspel och fotboll på ett fantastiskt underhållande och spännande sätt. Spelet liknar Evolution Gaming Live Dragon Tiger men har en perfekt fotbollstvist till alla som älskar fotboll. Du kan till exempel spela det på Casumo live casino. Spelet är speciellt utvecklat till den europeiska marknaden och oavsett vilket land du kommer ifrån är det en stor hit. Det är utformat som en fotbollsplan för att vara i riktigt fotbollsanda. Det kan antingen bli hemmaseger, bortaseger eller oavgjort. Beroende på vilket kort du sitter med kan du dra hem en seger. Du ska gissa vilket kort som är värt mest av ditt kort eller motståndarens. Även om det låter väldigt simpelt så är det en stor hit och väldigt underhållande. Högst vinst inträffar när det blir oavgjort, alltså när korten har samma värde. 

PES

PES står för Pro Evolution Soccer och är en konkurrent till FIFA. Precis som FIFA kommer det ett nytt spel varje år med uppdaterade spelare och med nya uppgraderade funktioner. Det är den japanska spelutvecklaren Konami som står bakom spelet, och de producerar varje år både PES till de lokala japanska ligorna men även Pro Evolution Soccer till övriga länder. Spelet kan spelas på Xbox, Playstation, Windows, Android och Wii.