Recension: Bloodhound DLC till theHunter: Call of the Wild

När jag första gången testade theHunter: Call of the Wild, blev jag positivt överraskad. Helt klart ett mycket bra spel för alla jägare och alla som vill lära sig mer om jakten. En sak jag dock saknade var möjligheten att använda hundar, något som nu har åtgärdats genom det nedladdningsbara tillägget Bloodhound.

För er som inte är insatta så är en blodhund precis vad det låter som. En hund som spårar blod. Det är med andra ord en hund som är extra användbar för att leta reda på vilt när skottet inte har varit dödligt.

Som tillägg till theHunter är Bloodhound med andra ord väldigt värdefullt, eftersom det är svårt att alltid få ett perfekt skott. I Sverige är det krav på att ha en eftersökshund tillgänglig vid jakt på ett stort antal vilt, vilket förstås är helt rätt. Vilt som skadeskjuts ska kunna hittas inom rimlig tid och lidandet ska förkortas så mycket det går.

Det är förvisso oundvikligt att skadeskjuta. Det är något alla jägare råkar ut för förr eller senare, förutsatt att de fortsätter jaga. Blodhunden i theHunter: Call of the Wild fungerar väldigt väl för det här ändamålet, och precis som med en riktig hund gäller det att ha bra disciplin.

I spelet är det enkelt att kontrollera hunden, så länge som du kommer ihåg det. Första gången jag testade ett eftersök tog det ett tag innan jag insåg att blodhunden drev viltet mer än vad den lyckades ställa. Du kan enkelt kalla tillbaka hunden när du tror att ni börjar närma er.

Hunden går också upp i level, precis som du, vilket gör att det finns all anledning i världen att fortsätta använda hunden även i situationer där du egentligen inte behöver den. Låt den jobba och glöm inte att ge uppskattning mellan varven – även det utvecklar hunden.

Som tillägg är det ett mycket användbart tillskott till spelet. Du kommer inte kunna köra drevjakt (något jag också saknar), men med blodhunden är det inga problem att hitta vilt som som antingen bommat eller skadeskjutit. Helt klart ett prisvärt (kostar mindre än €4) tillägg.

Betyg: 4