De mest intensiva filmerna om betting

Sedan filmens gryning har betting varit ett förekommande ämne och spelat en central roll i diverse berättelser. Spel om pengar har visat sig ha en stor dragningskraft med dramatiska ögonblick där allting står på spel. Stunder som kan vara så intensiva att publiken måste vända bort blicken. Idag lyfter vi fram de mest intensiva filmerna om betting.

Att betting fortsätter att dyka upp på film beror inte bara på dess dramatiska slagkraft, utan också på grund av mängden spelare det finns runt om i världen. Bara i Sverige finns det idag omkring etthundra betting sidor som erbjuder spel på allt från kortspel till sport. Filmerna vi tittar närmare idag fokuserar alla på det sistnämnda.

Uncut Gems

En av Netflix mest hyllade filmer 2020 var Uncut Gems med Adam Sandler, som gör en närmast oefterhärmlig prestation i huvudrollen. Storyn kretsar kring den djupt skuldsatte juveleraren Howards kaotiska vardag. Efter en rad förluster på spel har han många efter sig som kräver honom på pengar. För att bli kvitt alla sina skulder måste han nu sätta sitt svåraste bet hittills på en basketmatch.

Med sitt ständigt svepande bildspråk och sin enerverande ljudbild beskrivs Uncut Gems beskrivs som både svindlande och intensiv. När det väl blir dags för Howard att kamma hem den stora vinsten blir det för många för stressigt att hantera.

Mean Machine

Den tidigare fotbollsspelaren Vinnie Jones har efter sin karriär på plan gjort sig till ett namn i Hollywood. I Mean Machine spelar han mot Jason Statham i vad som är en stökig komedi. Här följer vi en tidigare fotbollsstjärna som hamnar i fängelse för att ha riggat en landskamp som han själv spelat på. Väl på kåken upprepar snart sig historien; den här gången bildar han ett lag som ska spela mot fängelsevakterna i en match med pengar i potten, den här gången för att betala tillbaka dem han är skyldig.

Många kommer att ägna sig åt betting på fotbolls EM när det beger sig i sommar. Skulle en spelskandal uppdaga sig som den i Mean Machine får vi här en förståelse för vilka konsekvenser det kan ge. Men vi ska understryka att mycket av allvaret i Barry Skolnicks rulle maskeras av skön, om än hårdkokt, brittisk humor likt den i Guy Ritchies filmer.

Snatch

På tal om Guy Ritchie, så passar hans mästerliga film Snatch utmärkt in på den här listan. I denna snåriga gangstersaga som till stora delar cirkulerar runt betting på boxning får vi också se Jason Statham och Vinnie Jones på rollistan. Vi får även se storheter som Brad Pitt och Benicio Del Toro.

Det hela är väldigt fartfyllt, engagerande och gjort med en lekfull hand. Kort och gott Ritchie när han är som bäst.