Därför är kosten minst lika viktig som träningen

Du har säkert kommit på dig själv med att tänka “jag kan äta den där tårtbiten eftersom jag ska träna senare”, eller “det gör inget att jag äter så mycket för jag tränar”. Visst är det viktigt att äta mycket när man tränar hårt, men för en hälsosam livsstil är det viktigt att kosten prioriteras minst lika högt som träningen.

Med det menar vi absolut inte att man ska sluta äta bara för att man vill gå ner i vikt eller förbli hälsosam. Vi menar heller inte att man inte behöver röra på sig bara för att man äter nyttigt. Vi menar helt enkelt att kosten är minst lika viktig som träningen och här är varför:

Rätt näring behövs för att träna

Om du älskar att träna, precis som oss, räcker det säkert med att motivera dig med att man behöver rätt näring för att kunna träna. Du har säkert märkt att det är svårt att springa ett maraton om man inte ätit en stabil frukost om morgonen. Eller att styrketräningen i gymmet om kvällen går rätt segt om man inte ätit sedan lunch. Samtidigt är det svårt att träna om allt man ätit varit en sallad, men minst lika svårt om man stoppat i sig en flottig pizza en halvtimme innan.

Kroppen är i behov av bränsle

Precis som man behöver komma ut och röra på sig då och då för att må bra måste kroppen också matas. Äter vi inget sjunker blodsockret och vi har svårt för att prestera, både när det kommer till träning och andra områden i livet. Hoppar vi över frukosten kan det vara svårt för hjärnan att komma igång om morgonen. På samma sätt blir det svårt att prestera efter lunch om kroppen inte får något att arbeta med.

Hälsosam mat förebygger sjukdomar

Sist men inte minst är det ett faktum att kropp och knopp förblir friska om vi stoppar i oss hälsosam mat. Det förebygger sjukdomar och kan bidra risken till att vi drabbas av något som är farligt för vår hälsa. Hälsosam mat inkluderar grönsaker, spannmål, baljväxter, proteinkällor och fleromättat fett. Kroppen är något man ska leva med i resten av livet och därför är det viktigt att man investerar i den. Ta ett snabblån med direkt utbetalning med hjälp av en jämförelsetjänst för billiga lån om pengarna inte räcker till. Vi måste vårda våra kroppar annars finns det en risk för att vi inte kan prestera som vi vill.