Dark Souls Remastered för Switch – Gammalt spel i ny kostym

Få spel har delat spelarbasen så mycket som Dark Souls Remastered. Vissa älskar den, andra hatar den och bara ett fåtal har gett spelet ett ”meh” som betyg. De flesta som avskyr spelet hänger dock inte upp sig så mycket på själva spelet som sådant utan kallar det istället för cashgrab. Helt enkelt ett försök av tillverkaren att tjäna snabba pengar utan ansträngning.

Ytterligare kritik kom när FromSoftware bestämde sig för att ta bort den gamla versionen av Dark Souls vilket innebär att nya spelare nu aldrig kommer kunna spela ursprungsversionen av spelet.

Jag har spelat både den gamla versionen av Dark Souls, på pc, och Remaster, på Switch. När det gäller spelet måste jag säga att det är i princip samma spel. Grafiken är kanske något bättre jämfört med PC-versionen och jag, personligen, upplever att spelet är något enklare.

Detta kan dock ha med vanan att göra. Dark Souls – Prepare to die (bara det…vilken kaxig, men korrekt, titel) var det första spelet som jag spelade i Dark Souls-serien medan Remastered kom efter att jag spelat både 1 och 2. Jag har fortfarande inte kommit till 3:an. Den ligger i mitt bibliotek och väntar…som så många andra spel.

Bortsett från detta är det exakt samma spel. Om du redan äger gamla varianten av Dark Souls för PC så finns ingen anledning att köpa Remastered. Om det nu inte är så att du vill byta plattform. Äger du däremot inte Dark Souls sedan tidigare rekommenderar jag varmt att du provar. Upplevelsen att kämpa sig igenom spelets alla olika platser är oförglömlig. Spelet har en rik bakgrundshistoria och fantastiska miljöer som förtjänar att studeras närmare om du har chansen.

Om Diana Mossbring 16 artiklar
Till vardags frilansande copywriter och översättare. På fritiden spelfantast med förtjusning för både fysiska och digitala spel. Har genom åren samlat på mig en ganska imponerande samling och spelar gärna både AAA-titlar och indiespel från gamla, nya och okända spelutvecklare.