De bästa spelen 2020: nykomlingar så väl som de spel vi suktar efter

2020, vilket år! Skogsbränder, Coronakrisen, Paolo Roberto… you name it! Men trots allt förödande som hänt så finns det faktiskt ting att vara tacksamma över, och händelser – framförallt spel att längta efter.

Men vilka, eller vilket av alla spel ska du välja av som finns på marknaden idag? Har du ett favoritspel redan så kan du ju alltid vända dig till en uppföljare. Men om du inte har någon aning om vart du ska ta vägen i denna djungel av spel vill vi vägleda dig här! Vi rekommenderar även att man använder sig av en tillförlitlig sida om man bestämmer sig för att ladda ner spelen istället, t.ex. brafiler.se, så att man slipper bli utsatt för virus.

Spel för PC’n

Half-Life Alyx är en favorit bland många. En uppföljare som många väntat på som lanserades i mars tidigare i år. I spelet kontrollerar du Alyx Vance på hennes resa för att få fatt i ett vapen tillhörande Combine. Du spelar i Virtual Reality för att slåss med fiender och manipulera objekt. Ett väldigt populärt spel som bara är ett måste att införskaffa!

Och om inte pengarna finns där, så finns det givetvis en mängd bra spel att spela online på din PC eller att ladda ner, som Minecraft eller Fortnite, det är bara viktigt att du håller koll på vad det är du laddar ner på din dator.

Spel för Playstation 4

Final Fantasy VII Remake är ett klassiskt, actionrollspel som funnits så länge de flesta av oss kan minnas. Denna remake blev lanserat i april i år och har sedan dess sålts extremt bra. Spelet utspelar sig i en dystopisk stad kallad Midgar, och spelaren kontrollerar Cloud Strife när han och Avalanche slåss för att rädda världen från ett stort bolag.

Spel för Nintendo Switch

Animal Crossing: New Horizons har du säkert hört talas om, kanske för mycket nu under Corona-krisen? Det är helt enkelt det ultimata spelet som tillåter dig som spelare att fly från din vardag. Du spelar på en virtuell ö, där du planterar trä, interagerar med dina grannar och letar efter coola kläder och hushållsartiklar.

Spel för Xbox One

Doom Eternal blir vår favorit till Xbox One, och släppte stillbaka i mars. Förutom att vara tillgänglig på Xbox kan du även spela det på din Windows, Playstation 4 och förhoppningsvis snart på Nintendo Switch. Du spelar Doom Slayer från ett första-personsperspektiv och slåss mot helvetes demoniska krafter.

För att sammanfatta spelåret…

Oavsett vad som hänt i världen så har detta året varit fantastiskt för spelälskare, eftersom många tillverkare utnyttjat människors isolation till att tillverka spel. Och enligt Dataspelsbranschen har försäljningen ökat i Norden med 23 procent!

De bästa spelen 2020 kan vi nästan avsluta med att säga redan är representativa för hela detta året. Trots att 2019 kanske inte var det bästa spelåret, så är det skönt att nu kunna se att det kommit in en hel del intressanta titlar. Det är inte bara PS4 och Xbox One som fått ta plats, men som ni kan se har det även kommit riktigt bra PC och Nintendo Switch spel.

Vi hoppas alltså att du kunnat ta hjälp av artikeln för att hitta ett spel som passar dig och dina preferenser bäst, så att du, trots den hemska Corona-vågen kan underhålla dig själv och dina vänner och slippa vara uttråkad resten av sommaren!