Destiny 2 populärt, snart kommer DLC

Destiny 2

Det finns ännu inget datum för när den första expansionen till det omåttligt populära Destiny 2 kommer. Men Eric Osborne, marknadschef på Bungie, bekräftade via sin Twitter att den läckta informationen på Xbox Store är korrekt.

För några dagar sedan gick det att hitta information om den kommande expansionen via Xbox onlinebutik. Curse of Osiris heter den och kommer att ta oss till Merkurius med nya story-uppdrag och äventyr. Den kommer även att erbjuda nya vapen, mer utrustning och fler PvP-arenor. Enligt informationen så är det också möjligt att vi får resa tillbaka i tiden för att uppleva historiska uppdrag tillsammans med Osiris och hans elev Ikora Rey.

Under helgen meddelade Bungie på Twitter att spelet just då hade över 1,2 miljoner spelare online. Vi kan bara anta att spelet redan har sålt i flera miljoner exemplar. Lanseringen av spelet har ändå varit förhållandevis smidig där servrarna bara har haft några mindre problem. Men Bungie har också infört ett kösystem så att de ska kunna klara av trycket.

Likt många spel just nu så har även Destiny 2 en butik i spelet som säljer mikrotransaktioner. Först måste din karaktär nå level 20. Sedan måste du köpa silver; för 50 kronor får du 500 silver. Du kan så klart köpa mer silver åt gången och få lite extra i bonus. Därefter kan du i spelet köpa Bright Engram. Du får ett för 200 silver, tre för 500 och fem stycken för 800. Dessa Engram ger ett slumpvis utvalt pris, allt från nya färger åt dina vapen till en sprillans ny Sparrow. Så det gäller att ha lite tur också. Om du inte känner för att betala för Engram så får du även några genom att bara spela spelet, de första tre får du när du når level 20.

Det är möjligt att den första expansionen släpps innan årets slut. Det första Destiny-spelet kom i september 2014 och dess första expansion släpptes sedan i december samma år. Sker något liknande med Destiny 2 så kommer vi inte behöva vänta allt för länge.