Diablo Immortal blir uppskjutet till 2022

Diablo Immortal har blivit uppskjutet till den första halvan av 2022. Blizzard bekräftar att förseningen beror på att de vill ge teamet mer tid till att analysera alfa-spelarnas feedback och implementera de eventuella ändringarna i spelet.

Spelet och anledningen till dess försening

Diablo Immortal är Blizzards mobilversion av dess ikoniska RPG-franchise. Det var egentligen meningen att spelet skulle komma ut under 2021. Spelet har haft en period där utvalda alfaspelare fick pröva på spelet och ge Blizzard förslag på hur spelet kunde förbättras. Det är dessa förslag som teamet nu håller på att gå igenom. Men eftersom de fick så mycket feedback från spelarna behövde teamet mer tid än de hade planerat för att få in de ändringar som spelarna hade rekommenderat.

Spelarnas feedback

Några ändringar för PvE kommer att vara nya Raids för åtta spelare, justeringar av spelets Bounty-system och att göra Challenge Rifts mer lönsamma. Ändringar för PvP kommer att vara finjusteringar av spelets Battleground-system och det faktionbaserade Cycle of Life. Överliggande ändringar kommer att vara uppgradering av spelets Paragon-system och tillägget av en maxnivå för hur mycket XP man kan samla under en vecka.

Andra Diablo-spel

Trots att Diablo Immortal blir försenad betyder inte att andra spel i franchisen står stilla. Diablo 2: Resurrected planeras fortfarande komma ut den 23 september och Diablo 4 är fortfarande under utveckling.

Skandalorkan

Blizzard är just nu mitt i en stor skandal. Företaget har blivit anklagad att ha främjat en arbetsmiljö som inte gjorde någonting för att stoppa sexuella diskrimineringar och trakasserier. Blizzards vaga respons gjorde tusentals av anställda och före detta-anställda upprörda och de både skrev under ett öppet brev till spelföretaget för att visa sitt missnöje och arrangerade en strejk. Detta har bland annat lett till att företagets högsta chef, J. Allen Brack, meddelade att han kommer att lämna företaget.

///

Diablo Immortal kommer ut nästa år. Håll ögonen öppna för fler nyheter!

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).