Divinity: Original Sin 2 bästa rollspelet?

Divinity: Original Sin 2

För en vecka sedan recenserade vi Divinity: Original Sin 2 och sedan dess har lovorden strömmat in, från både recensenter och fans. Det har kallats för ”bästa spelet 2017” och ”ett av tidernas bästa rollspel.” Vi har kollat in och sammanfattat några av spelvärldens många omdömen.

Gamespot börjar i sin recension berätta hur de mördade oskyldiga för att de inte hittade någon annan lösning på ett av sina uppdrag. De påpekar senare att journalen är förvirrande och ibland gör det svårt att hålla ordning på uppdrag och handling. Men de skriver också att spelet är ett av de mest fängslande rollspelen någonsin med strålande taktiska strider och avslutar med att ge det toppbetyget 10/10.

Gamereactor Sverige har gett spelet 10/10 och lovordar den extremt välskrivna handlingen samt den enorma och enormt varierade spelvärlden. Även Gamereactor Norge, Finland, Tyskland, Italien med flera gav spelet en tia. Den enda utstickaren är Gamereactor Danmark som bara gav spelet 7/10. Detta tack vare ett rörigt inventariesystem och en helt enkelt överväldigande upplevelse med för mycket av det goda och kallar detta för vulgärt.

PC Gamer sammanfattar sitt betyg med att kalla spelet för ett av de bästa rollspel som någonsin gjorts. De ger spelet 92/100 och skriver att det är den ambitiösa omfattningen och friheten som gör spelet så imponerande, och fortsätter skriva att det inte finns något annat rollspel som låter spelaren göra så mycket. Svenska PC Gamer klagar på störande buggar men påpekar att spelet gör det ”värt att ta en och annan smäll” och ger det slutligen betyget 90/100.

FZ kallar flerspelarläget i Divinity: Original Sin 2 för stökigt samtidigt som de berömmer det som kaotiskt kul. De skriver att spelet erbjuder ”en av de mest minnesvärda rollspelsupplevelserna i modern tid.” I slutändan ger de spelet 5/5 där den enda minuspunkten var för några småbuggar.

I vår egen recension berömde vi bland annat den goda inlevelsen och det utmärkta röstskådespelet och gav spelet 9/10.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Spelklassiker: Eye of the Beholder (1991) - Spel och Film
  2. Spelklassiker: Eye of the Beholder (1991) – Carling Creations

Kommentarer är stängda.