Doom och annat till Nintendo Switch

Doom

Listan på släppta spel till Nintendo Switch ligger just nu på nästan 100 stycken. Listan på utannonserade spel är betydligt längre och börjar närma sig 300. Att Skyrim kommer till den bärbara konsolen är förmodligen inte längre någon nyhet. Men vi kommer även få chansen att spela några blodiga skjutarspel som Doom och Wolfenstein II: The New Colossus.

Ett flertal spel som tidigare har släpps till Xbox, Playstation och PC anpassas nu för att också släppas till Nintendo Switch. EA släpper i slutet av månaden Fifa 18. Rockstars L.A. Noire kommer i mitten av november. Steep är planerat att släppas av Ubisoft innan årets slut. Under den senaste sändningen av Nintendo Direct så avslöjades bland annat att Bethesda kommer att släppa id Softwares Doom i december samt Wolfenstein II, som utvecklas av Machine Games, under nästa år.

När det gäller exklusiva spel så är det mest Nintendos egna titlar och andra japanska spel som erbjuds. Men det finns även flera studior i Europa och Nordamerika som utvecklar exklusiva Switch-spel. De flesta av dessa studior är dock mindre och deras spel likaså. Men vi har också Ubisoft som redan har släppt Mario + Rabbids Kingdom Battle, ett turbaserat action-äventyr.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild är fortfarande det bäst säljande spelet till konsolen. Det utannonserades redan 2013 men släpptes efter förseningar i mars i år. Spelet blev snabbt en favorit bland kritiker och fans. Snart kommer nästa stora Mario-spel kallat Super Mario Odyssey. Där måste Mario, och hans hatt, ännu en gång försöka rädda prinsessan Peach från den elaka Bowser. Marios hatt heter Cappy och spelar ni två personer tillsammans så får den ena av er styra honom. Spelet har en öppen bandesign och Mario får denna gång även besöka ett par storstäder.

Har ni skaffat en Nintendo Switch? Finns det något spel som ni skulle vilja se till konsolen?