Ubisoft utannonserar ett nytt spel

Atomega

Spelet heter Atomega och kommer att släppas på Steam redan om en vecka, den 19 september. Det är en flerspelar-shooter för upp till åtta personer per match. Utvecklare till spelet är Ubisoft-studion Reflections som även har gjort Grow Home och Grow Up.

Enligt Ubisoft så utspelar sig Atomega vid tidens slut, då de fysiska lagarna sakta börjar upphävas. Kvar finns endast Exo-formerna som är ”superavancerade postbiologiska” varelser. De slåss mot varandra för roligt (precis vad jag skulle prioritera vid universums undergång) och för att dominera i den sista arenan som någonsin kommer att existera.

I en ny match börjar alla spelare som en Atom, namnet för en enkel kub-form. Tanken är att du sedan, samtidigt som du slåss mot andra spelare, skyndar dig runt i arenan och samlar massa för att kunna utvecklas till större och starkare varelser. Men i takt med att du blir större så blir risken för att andra spelare fokuserar på just dig också större. Speciellt om du skulle nå slutformen: den massiva Omegan. Skulle din form bli helt förstörd av en annan spelare så får du börja om som Atom. En match pågår i tio minuter och målet är att i slutet ha mest poäng.

Exo-formerna har sju olika stadier. Du kommer att ha möjlighet att anpassa dessa med olika färger och mönster. Allt eftersom du samlar massa och blir beskjuten så kommer du att avancera genom formerna flera gånger per match. Runt omkring i arenan finns också tio olika hacks att samla som ger dig ett tillfälligt övertag. Det är något som kan vara bra om du möter motståndare som är flera hundra gånger större än dig. Spelet utlovar ett högt tempo och mycket skoj (även om det som sagt är de sista minuterna av universums existens).

Priset för spelet kommer att ligga på tio dollar och vi får anta att detta betyder 100 kronor här i Sverige.

1 kommentar

1 trackback/pingback

  1. Doom och annat till Nintendo Switch - Spel och Film

Kommentarer är stängda.