Du missar väl inte Grillbaronens nya hemsida?

Grillbaronen är en blogg om att grilla. På www.Grillbaronen.se finns recept, tips och tester. Allt du behöver för att grilla – och glöm inte att det går att grilla året runt.

Grillbaronen

Här bjuder vi på Grillbaronens inlägg om att grilla året runt:

Du har säkert hört det fruktade ordet. Grillsäsong. I början av sommaren säger många att då börjar grillsäsongen, vilket märks i butikerna. Och snart börjar man prata om att grillsäsongen är över. Som om Grillbaronen skulle sluta grilla bara för att det börjar bli lite svalare.

Grilla kan man göra året runt, oavsett väder. Det absolut svåraste att grilla i är blåst. Regn går att lösa, snö är inga problem och till och med drivis kan hanteras. Blåser det blir det svårare och inte alls så behagligt.

Grillsäsong

Vad du ska tänka på om du ska grilla när sommaren väl är slut är följande:

  • Tänd kol / briketter med elgaffel, Looftlighter eller liknande.
  • Beräkna lite längre tillagningstid; utetemperaturen påverkar grillens förmåga att hålla värmen, så ju kallare desto längre tid att tillaga.
  • Om du mot förmodan grillar när det blåser, var försiktig – glöd kan färdas långt!
  • Ha alltid brandsläckaren i närheten oavsett när du grillar.
  • Grillvanten får en annan betydelse på vintern, men är alltid användbar.
  • Förbered så mycket du kan inomhus, men glöm inte att du kan fortfarande tillaga en hel måltid ute på grillen oavsett väder.
Mycket mer än så behöver du inte tänka på. Har jag glömt något så hojta till. Annars är det bara att se fram emot en fortsatt fin grillsäsong, året runt.
Om Magnus 1077 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.