Elite: Dangerous ryker närmare…

Elite slog världen med häpnad 1986 när det dök upp som ett av världens första spel med tredimensionell grafik i en öppen värld. Elite handlade om att ta dig fram mellan planeter i flera galaxer, köpa varor billigt på en planet och sälja dem dyrt på en annan – allt medan du försvarade dig mot pirater eller försökte fly undan poliserna som kommit på dig med att smuggla.

BBC_Micro_Elite_screenshot
Elite – ursprungsversionen från 1986. Bildkälla: Wikipedia

Även om grafiken med dagens mått mätt var väldigt enkel, var spelvärdet desto större. Genom rymdstrider steg man i graderna och det tog ett tag innan man avancerade. Många var vi som kunde ägna timmar åt att försöka nå den ultimata rangen i universum – Elite.

EliteDangerousPB4

Det blev en uppföljare i Frontier, som släpptes i åtminstone två versioner, men sedan 1995 har det varit tyst. Nu är dock del tre på väg – Elite: Dangerous – som väntas släppas senare i år. Elite: Dangerous tog nyligen ännu ett stort steg på väg mot den slutgiltiga versionen, när Beta-versionen släpptes. Tar man en titt på den officiella hemsidan kan man se att det finns mycket kul att se fram emot, inte minst möjligheten att spela tillsammans med andra i Vintergatan. Runt 100 miljarder stjärnor – precis som i verklighetens Vintergata – ska det finnas att resa runt till.

Vi ser verkligen fram emot Elite: Dangerous och kommer att följa utvecklingen här på Spelochfilm.se.

Right on commander!

 

 

 

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.