Ewan McGregor kommer att spela huvudrollen i Everest

Ewan McGregor har bekräftat att han kommer att spela huvudrollen i den kommande thrillern Everest. Filmen är baserad på boken Paths of Glory (2009) av Jeffrey Archer, som i sin tur är inspirerad av George Mallorys liv. Filmen kommer att regisseras av Doug Liman.

Baserad på en sann historia

1921 gjorde Mallory och ett team av klättrare och sherpas det första försöket att klättra uppför Mt. Everest. Efter att han misslyckades med det första försöket gjorde han ytterligare två försök. Det tredje försöket slutade dock med hans död. Hans kropp var försvunnen i 75 år ända tills en BBC-sponsrad expedition hittade honom. Ingen vet om han lyckades ta sig till toppen under det sista försöket eftersom hans kamera aldrig har hittats. Nästan 30 år senare blev Sir Edmund Hillary och sherpan Tenzing Norgay de första klättrarna som (officiellt) nådde toppen.

Skådespelarna

Medan McGregor spelar Mallory kommer Mark Strong (Shazam! (2019)) att spela Arthur Hinks, som är personen som väljer Mallory som ledare över teamet, och Sam Heughan (Outlander (2014-2020)) kommer att spela den australienska klättraren George Finch, Mallorys rival.

Doug Liman

Doug Liman är en producent och regissör som är mest känd för att tackla antingen action eller thriller-projekt. Han är mest känd för att både ha producerat och regisserat Edge of Tomorrow (2014).

Det kommer att dröja rejält innan Everest blir färdig eftersom de inte ens har börjat filma än, men McGregor kommer att ha gått om projekt som kommer ut innan dess. Bland annat kommer han att återvända i rollen som Obi-Wan Kenobi, en karaktär som han spelade i Star Wars Episod I (1999), II (2002) och III (2005), i den kommande Disney+-showen med samma namn. Han kommer att spela tillsammans med Hayden Christensen, som hade rollen som Anakin Skywalker i Episod II och III. Showen har blivit uppskjuten flera gånger, men nu verkar det som att den kommer att komma ut i mars nästa år.

///

Everest kommer att börja filmas någon gång i januari nästa år.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).