Femte säsongen av Aggretsuko snart ute på Netflix

Den femte och sista säsongen av Aggretsuko kommer till Netflix den 16 februari. Efter en lång, tumult resa får fans äntligen veta hur saker och ting kommer att sluta för Retsuko, Haida och alla de andra karaktärerna de har följt de senaste sex åren.

Handling

Efter det omtumlande slutet på den fjärde säsongen verkar saker och ting lugnat ner sig i Retsukos liv. Allt är tillbaka till det vanliga… förutom att Haida inte jobbar på företaget längre. Enligt en synopsis från Netflix Japan kommer någonting att hända som får Retsuko att ställa upp i Japans parlamentsval, vilket kommer att göra att hon än en gång tvingas stå framför tusentals människor på en scen. Efter att hon drog sig tillbaka som idol efter att hon blev attackerad måste det vara någonting extremt som får henne att ställa upp i valet och det ska bli intressant att se vad denna anledning är.

I Haidas fall är situationen värre. Efter att han slutar på företaget sparkar hans föräldrar ut honom från hans lägenhet (vilket de kan göra eftersom de äger byggnaden). Det slutar med att han spenderar nästan all sin tid med att spela TV-spel och att hänga på Internetcaféer. Det är där han en dag träffar Shikabane, som även hon gör sitt bästa för att klättra upp igen.

Det är fortfarande inte helt tydligt vad Retsukos och Haidas relation är just nu, men trailern visar dem tillsammans flera gånger: en av dem hemma hos Retsukos lägenhet, en annan på en talarbuss med Retsuko med en mikrofon i handen och Haida med sin basgitarr. Trailern visar dem också besöka Haidas rika familj, som vi äntligen får träffa. Det verkar dessutom som att en av familjemedlemmarna kommer att vara huvudantagonisten här gången.

///

Allt som allt ser det ut att bli ett dramatiskt avslut på den populära Netflix-serien. Missa det inte!

Om Jill Johansson 389 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).