SF Studios producerar Mats Strandbergs bästsäljare Konferensen för Netflix

Idag offentliggjorde Netflix sitt nya filmprojekt, den blodiga komedin Konferensen, baserad på romanen med samma namn av Mats Strandberg. För regi står Patrik Eklund och manus är skrivet av Thomas Moldestad. I huvudrollerna syns Katia Winter och Adam Lundberg som Lina och Jonas, tillsammans med Eva Melander som Eva. Filmen är producerad av SF Studios, som också har producerat Snabba Cash, Red Dot, Loving Adults och Ehrengard för Netflix. Konferensen har nyligen avslutat sin inspelning och har premiär globalt på Netflix under 2023.

Handling

Konferensen handlar om en grupp kommunanställda som deltar i en konferens med fokus på teambuilding. Konferensen förvandlas snart till en mardröm när rykten om korruption börjar sprida sig och påverka arbetsmiljön. Samtidigt börjar en mystisk figur jaga och döda deltagarna, en efter en, i denna blodiga komedi med varma och humoristiska karaktärer.

Mats Strandberg och Konferensen

Konferensen är baserad på författaren Mats Strandbergs roman med samma namn, som publicerades 2021. Strandberg är en av Sveriges mest profilerade författare inom skräckgenren och hans böcker har publicerats i över 30 länder. Hans succébok Cirkeln (2011), skriven tillsammans med Sara B. Elfgren, blev också filmatiserad 2015. Strandberg är även exekutiv producent för filmen.

“Jag har haft så roligt i jobbet som exekutiv producent. Vi har haft väldigt mycket bättre stämning på våra möten än karaktärerna i Konferensen. Thomas Moldestad och Patrik Eklund har gjort ett otroligt jobb med att fånga inte bara blodet och spänningen, utan också humorn och det vardagliga och taffligt småsorgliga som bara kan utspela sig på en svensk konferens. Och skådespelarensemblen är bättre än jag hade kunnat drömma om”, säger Mats Strandberg.

Regissör

Patrik Eklund regisserar Konferensen. Han har tidigare regisserat serier som Spelskandalen (2022) och We Got This (2020) liksom kortfilmerna Finito (2021) samt Infektionen (2018).

///

Konferensen kommer att släppas globalt på Netflix under 2023. Håll ögonen öppna för fler nyheter i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).