Filmer värda att se om

Det finns många filmer som är värda att se om flera gånger. Längst upp på filmer jag sett men vill se om ligger just nu följande filmer – och planen är att försöka se om dem innan året är slut:

The Life of David Gale
En helt fantastisk film med Kevin Spacey i huvudrollen. Han spelar David Gale, en man som anklagas för mord och som blir dömd till dödsstraff.

Watchmen
En mer djupsinnig superhjältefilm, som kräver en aktiv hjärna när man ser den. Klart annorlunda och blir bättre för varje gång man ser om den – åtminstone än så länge.

Rise of the planet of the Apes
Efter att nyligen ha sett Dawn of the planet of the Apes måste jag se föregångaren igen. Minns ganska lite från den och vill gärna bli uppdaterad.

Enter the Dragon
Jag har inte sett den på evigheter, men har bara bra minnen – vilket är lite tvetydigt. Vågar jag se den – jag kan bli besviken eller helt enkelt inse att Bruce Lee fortfarande håller.

The Hunt for Red October
Ubåtsfilmer kan vara lite sisådär, men den här är bra och värd att se mer än en gång – särskilt som det politiska läget i världen börjar likna det som var när den här filmen filmades.

JFK
Efter att ha läst klart Stephen Kings bok – 22/11 1963 – är det ett måste att se om Oliver Stones film om John F Kennedy. När får vi se en sådan film om Palme?

 

Har du någon film du längtar efter att se om?

 

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 kommentarer

  1. Jag har haft Scream-filmerna på lut länge nu, men det lyckas alltid komma något annat emellan. Det hänger på att jag får en hel dag till dem eftersom jag vill dra igenom alla fyra i ett svep. Faktiskt är jag lite sugen på att se om de ”mellangamla” Batman-filmerna också. Ja, tom Batman and Robin… 😉

    • Aaa, Scream var ett tag sedan. Den ska jag nog lägga till, fast enbart den första. Lite mer osäker på om jag vill se om de andra.
      Tim Burtons Batman 1 & 2 såg jag om nyligen, vilket gjorde att jag var tvungen att se om de två som följde efter. De blev verkligen cheesy, men vad tusan, det var kul på sitt sätt. Burtons å andra sidan är fantastiskt bra.

Kommentarer är stängda.