Filmrecension: The Rewrite (2014) med Hugh Grant

The Rewrite

I Hollywood är det lätt att nå framgång och lika lätt att åka rakt ner i cementen. Det vet Keith Michaels (Hugh Grant) som en gång vann en Oscar för en film han skrev. Sedan bar det utför och numera hankar han sig fram. Spel och Film recenserar The Rewrite.

Jag är lite kluven till Hugh Grant. En gång i tiden tyckte jag att han var rätt kass, men han kom att växa i mina ögon tack vare filmer som Nio Månader, Notting Hill och Love Actually. Trots hans ständiga blinkande och övertro på sin egen karisma kan han faktiskt vara rätt rolig.

Det är dock inte fallet i The Rewrite. Här är humorn inte på samma nivå som någon av ovanstående nämnda filmer, även om den finns där. Vad The Rewrite istället vinner på är vad den faktiskt marknadsförs som. Feelgood. Må bra. Det är precis vad man gör när man ser The Rewrite, även om det inte är en film som kommer att vara lätt att komma ihåg.

Handlingen är rätt enkel. Keith Michaels får ett jobb som lärare i din lilla staden Binghamton, där han träffar Holly (Marisa Tomei). En ganska ordinär kärlekshistoria utvecklar sig, utan större överraskningar, men det är lätt att må bra när man ser den här lättsmälta, något humoristiska, kärleksfilmen. Det finns några hyfsat roliga scener, inte minst när Hugh Grant får spela berusad och lyckas förolämpa helt fel person – men återigen är filmens behållning kärlekshistorien. Dessutom lyckas den rätt träffsäkert beskriva universitetslivet, och tar upp några bra och viktiga frågor som om det bara måste vara unga människor som går på college. Helt enkelt ett glädjepiller i höstmörkret som förgyller en vardagskväll.

 

The Rewrite

Köp The Rewrite på CDON: DVD / Blu-ray

Köp The Rewrite på Discshop: DVD / Blu-ray

 

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.