Flest spel med 18-årsgräns

PEGI – Pan European Game Information – är en paneuropeisk standard för att åldersmärka spel. Märkningen togs fram för att hjälpa föräldrar att fatta beslut om ett spel är lämpligt att spela eller ej vad det gäller spel föräldrarna ville köpa till sina barn. Märkningarna har varit föremål för debatt under många år, men faktum är att från föräldrarnas sida uppskattas märkningen då den åtminstone ger ett riktmärke att gå efter.

Sedan PEGI infördes har tusentals spel fått märkningen och enligt PEGI’s egna statistik är ungefär 4% av alla spel som släppts på den europeiska marknaden för vuxna – det vill säga de har PEGI 18+ som märkning. Men när det gäller nyförsäljning har Dataspelsbranschen släppt en rapport där spel med PEGI 18+ står för 32% av försäljningen – vilket är den största andelen. Det är också ett tecken på att det faktiskt är alltfler vuxna som spelar. I Storbritannien är det hela 37% av invånarna mellan 16 års ålder och 49 års ålder som beskriver sig själva som aktiva spelare.

Mer om PEGI kan du läsa på deras webbplats.

 

 

 

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.