Första teasertrailern till Utvandrarna har kommit ut

Under Svenska Filminstitutets årliga höstpresentation den 23 augusti släpptes teasertrailer och teaser artwork för SF Studios storsatsning Utvandrarna, i regi av Erik Poppe. Den nya filmatiseringen av Vilhelm Mobergs folkkära klassiker tar oss över världshav, genom liv och död, kärlek och sorg. I huvudrollerna syns Lisa Carlehed (Til Vi Falder (2018)) och Gustaf Skarsgård (Westworld (2018)). Filmkompositören Tove Lo gör filmdebut i rollen som Ulrika, Sofia Helin (Arn: Tempelriddaren (2007)) porträtterar Judit. I rollen som Kristinas mor ser vi Lena Strömdahl (Livet i Fagervik (2009)).

Handlingen enligt Fredrik Wikström Nicastro, producent SF Studios

”Historien som Vilhelm Moberg skildrade för över 70 år sedan är en tidlös klassiker och mer relevant idag än när den först skrevs. I Utvandrarna följer vi Kristina och Karl Oskars modiga val att lämna allt bakom sig för chansen att börja om och bygga ett nytt, bättre liv för sig och sin familj. Det är ett sensationellt äventyr de tar oss med på, som handlar om att hitta sin plats i världen, att hitta ett nytt hem. Detta är ett drömprojekt som vi utvecklat under många år och är nu äntligen, med denna fantastiska ensemble, kan dela med oss av genom en första trailer.”

Erik Poppes om hans nya version av den klassiska berättelsen

”Jag vill tolka Utvandrarserien på ett nytt sätt. Deras modiga val att fly det här landet för drygt 100 år sedan för en chans till ett nytt liv för sig själva, för sina barn. Val som är precis lika relevanta idag för många människor världen över. Vilka vi var då och vilka som gör dessa val idag. Det gör historien gripande, förförande och ständigt aktuell. Det ska filmen reflektera och den här gången genom Kristinas ögon.”

Produktion och distribution

Utvandrarna är producerad av SF Studios i samproduktion med TV4/Cmore, Film i Väst, Nordsvensk Filmunderhållning, Paradox, SF Studios Danmark och Fantefilm. De har stöd av Svenska Filminstitutet, Nordisk Film & TV Fond, Norska Filminstitutet, Danska Filminstitutet samt DR. Filmen kommer att bli distribuerad av SF Studios och REInvent International Sales hanterar den internationella försäljningen.

///

Utvandrarna har biopremiär den 25 december.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).