Fria Ligan släpper Case File 02: Fiery Angels

Idag har Fria Ligan äntligen släppt Case File 02: Fiery Angels, den första officiella expansionen till det kritikerrosade rollspelet Blade Runner The Roleplaying Game.

Den nya utredningen börjar med att er grupp av Blade Runners förhör en misstänkt som arresterades när hen försökte infiltrera Wallace Corporation Memory Vaults. Fallet leder teamet in på en farlig väg som utforskar gränserna för Replicant-teknologin och dess konsekvenser. Under äventyrets gång måste spelarna kämpa sig igenom en rad fysiska, mentala och moraliska utmaningar som står i deras väg.

Blade Runner RPG: Case File 02: Fiery Angels innehåller:

  • En vackert illustrerad och detaljerad scenariebok med platser, karaktärer, händelser och ledtrådar att följa.
  • Elva papper med fakta om Blade Runner-världen, bl. a. en mängd olika artefakter och Esper-foton.
  • Sju kartor i full färg.
  • Ett anpassat manila-kuvert för spelare att förvara sina bevis i.
  • Fjorton anpassade NPC-kort av hög kvalitet.

Om du redan är intresserad av Case File 02: Fiery Angels kan du förbeställa boken här. Förbeställer du får du omedelbart tillgång till äventyret på PDF-fil.

Om Blade Runner RPG

2037. Ditt äventyr börjar strax efter att Wallace Corporation debuterar nya Nexus-9-replikanter på Jorden. Utforska Los Angeles gator som Blade Runners med unika specialiteter, personligheter – och minnen.

Det spelar ingen roll om ditt inre är kött och blod eller syntetiska material: när du greppar tag om din pistol är du inget annat än en Blade Runner, det enda som ger staden en kämpande chans, och du har ett jobb att göra.

Spelet tänjer på gränserna inom detektivrollspelsgenren och ger spelarna en rad verktyg för att lösa fall som går bortom att leta upp gamla replikanter. Rollspelet har samma fokus som böckerna och filmerna: sci-fi-action, företagsintriger, existentiell karaktärsdrama och moraliska konflikter. Den utmanar spelarna att ifrågasätta sina vänner, känna empati med sina fiender och utforska hoppets och mänsklighetens gifter och uthållighet under omänskliga tider.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).