Atomic Owl finns nu på Kickstarter

Roguelite-spelet Atomic Owl har lagts upp på Kickstarter och kommer att finnas där tre veckor till innan det försvinner. Spelet kommer att vara tillgängligt på PlayStation 5, Steam och Nintendo Switch. Det kommer dessutom även att finnas fysiska kopior till både PlayStation 5 och Nintendo Switch. Med den fysiska kopian kommer det att följa med ett antal olika föremål som du kan läsa mer om spelets Kickstarter. Dessutom kommer det även att släppas en vinylskiva med spelets synthwave-soundtrack.

Om Atomic Owl

Atomic Owl är ett roguelite-spel är inspirerat av ikoniska spel som MegaMan X, Shovel Knight, Dead Cells och Celeste. Precis som i många andra roguelite-spel är det hack-and-slash som gäller för att ta dig framåt, och här kommer du att få göra det med en vacker bakgrund av en Neo-japansk värld.

Du har rollen som Hidalgo, en antropomorfisk uggla som bär på det talande demonsvärdet Mezameta. Under spelets gång kommer du att få tag på andra vapen och uppgraderingar som kommer att hjälpa dig rädda Bladewing-gruppen från den ondskefulle kråkmagikern Omega Wing.

Om du är intresserad av att stödja Atomic Owl kan du klicka här för att komma till dess Kickstarter. Den har i princip redan nått sitt grundval, så nu är det endast frågan om hur mycket extramaterial ni kan tänka er.

Om spelföretaget Monster Theater

Atomic Owl är spelföretaget Monster Theaters första spel och deras högsta önskan är att hålla liv i den anda som skapades när indie spel började slå igenom runt 2015. De hoppas också att Atomic Owl ska ge folk ett bra exempel på vad de är kapabla till. För tillfället har de planerat åtta zoner i spelet, men om intresset blir större än de har planerat kommer de att bygga ut spelet ännu mer och även skapa DLC:er i framtiden. Du kan läsa mer om dem på deras hemsida.

Om Jill Johansson 388 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).