Rekommendationer av monsterfilmer på Netflix

Jag är väldigt förtjust i monsterfilmer. Det är strunt samma om det är mytologisk varelser, gigantiska vilddjur eller rymdvarelser: att se hur människor ställs mot saker större, starkare eller smartare än dem är väldigt avslappnande för mig.

Här är några monsterfilmer på Netflix som jag kan rekommendera.

Pitch Black (2000)

Ett rymdskepp krashlandar på en ökenplanet och de överlevande måste hitta ett sätt att fly från planeten innan solen går ner och de blodtörstiga invånarna vaknar upp för att äta.

Den här filmen är den första av Riddick-filmerna och min favoritfilm ur trilogin. Vin Diesel är som klippt och skuren att spela Riddick och monsterna är fantastiska.

Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (2004)

Ett team av forskare och äventyrare ger sig ut på Amazonasfloden i jakt på en mytomspunnen orkidé som sägs kunna bota alla möjliga sjukdomar. Problemet är att den växer mitt i en blodtörstig jätteanakondas revir.

Bättre än sin föregångare, som var lite för campy för min smak, och ett bra val om man är sugen på en klassisk monsterfilm.

Deep Blue Sea (1999)

Ett gäng forskare i ett undervattenslabb måste hitta en väg upp till ytan när deras experiment, ett antal hyperintelligenta hajar, bryter sig ut och börjar terrorisera dem.

Det är inte precis Hajen, men filmen lyckas ändå vara både underhållande och på flera ställen skrämmande.

Jurassic Park/World-filmerna (1990-2018)

Vad händer när människor leker Gud och klonar fram dinosaurier i modern tid? Dinosaurier börjar äta människor.

Det här har varit en av mina favoritfilmserier ända sedan jag var liten. Filmerna är av varierande kvalité, men till och med den sämsta av dem (Jurassic Park III) har dinosaurier, vilket alltid är ett plus.

The Meg (2018)

Ett forskningsteam upptäcker ett gömt undervattensområde bebott av en Megalodon som inte uppskattar besöket.

Också en hajfilm, men istället för att vara smart är den här hajen gigantisk. Bra actionscener och Megalodonen är riktigt skrämmande i sin storlek.

A Quiet Place (2018)

En familj måste hitta ett sätt att överleva i en värld som nu är bebott av rymdvarelser med extremt bra hörsel som slaktar alla i sin väg.

Unik film med extremt lite dialog, vilket ökar spänningen ännu mer. Älskar rymdvarelsernas design.

///

Hoppas ni gillar mina rekommendationer!

Om Jill Johansson 389 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).