The Office-producenter har ny sitcom-serie i kikaren

Två av producenterna bakom den amerikanska hitserien The Office, Ben Silverman och Paul Lieberstein (som även spelade rollen som Toby Flenderson i serien), har ett nytt projekt i kikaren. Premissen är samma som The Office, men alla jobbar hemifrån. En kontorskomedi utan kontor.

Silverman och Lieberstein fick idéen från hur många det är som måste jobba hemifrån nu under Corona-tiden. Lieberstein säger att det skapar en intressant miljö när privatlivet och jobblivet ligger så nära inpå varandra, en miljö som enligt honom redan har gett dem inspiration till berättelser och karaktärer.

Fokuset kommer inte att ligga på hur Coronaviruset håller dem hemma, utan kommer istället att ligga mer på vilka utmaningar som uppstår när man jobbar hemifrån.

Nästan alla serier och filmer runt om i världen har fått göra en paus i sin produktion på grund av pandemin, men eftersom seriens tema handlar om hur det är att jobba isolerad i det egna hemmet kan de redan börja filma och producera serien från sina hem.

För tillfället har de inte kommit så långt med idéen, men det är nästan en säkerhet att det kommer att bli av. Enligt Silverman och Lieberstein finns det så mycket guldmaterial att bli inspirerad av. Allt från det klassiska klippet när BBC intervjuade professor Robert Kelly om sydkoreansk politik när hans småbarn plötsligt går in i rummet och börjar vandra runt bakom honom, till kvinnan som nyligen av misstag råkade lägga ett potatisfilter över sitt ansikte när hon satt i ett videomöte med sina kollegor.

The Office (US)

The Office är en amerikansk sitcom-serie baserad på den engelska serien med samma namn. Den handlar om ett gäng kontorsarbetare som jobbar tillsammans inom det fiktiva företaget Dunder Mifflin Paper Company. The Office är en så kallad mockumentary, vilket innebär att det är filmat som om det vore en dokumentär. Serien varade från 2005 till 2013.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).