The Purge 5 har fått en titel

Den femte filmen i The Purge-serien har nu fått en bekräftad titel: The Forever Purge. Regissören James DeMonaco har innan hintat om att den femte filmen kommer att vara den sista av filmerna. DeMonaco säger att han väldigt nöjd med hur han har valt att avsluta filmserien.

The Purge-serien

The Purge-serien handlar om ett fiktivt USA där det en gång om året i är lagligt att begå vilka brott som helst. Rån, våldtäkt, mord – under 12 timmar är ingenting förbjudet och inga konsekvenser sker när timmarna är över. Enligt det fiktiva samhället gör det att befolkningen får ett utlopp för alla sina våldsamma tendenser. Därför sjunker brottsstatistiken under resten av året, vilket regeringen ser som en succé. Det har också en effekt i att det är fler fattiga som dör än rika, vilket gör att det är färre människor som behöver pengastöd från regeringen.

För tillfället finns det fyra filmer i filmserien: The Purge (2013), The Purge: Anarchy (2014), The Purge: Election Year (2016) och The First Purge (2018). De utspelar sig alla under Purge-dagen på olika år och följer olika personer. Filmerna ger en inblick i hur människor agerar när de inte behöver oroa sig för att bli bestraffade av lagen. Vissa förblir sig själva och försöker helt enkelt överleva dagen. Vissa gör planer för att hämnas på folk som har begått oförrätter mot dem, kanske till och med under en tidigare purge, vilket innebär att de inte kan bestraffas av lagen. Sedan finns det dem som blir helt galna och slår sönder allt de kan se och mördar alla de möter.

Kritiker är splittrade över sin åsikt om filmerna, mycket p.g.a filmernas politiska tema. Men de är alla överens om att det fiktiva samhället som målas upp är ett intressant koncept.

///

The Forever Purge kommer ut den 10 juli nu i år.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).