The Last of Us: Part II blir försenad på obestämd tid

Corona-viruset fortsätter att komplicera livet för både privatpersoner och företag. Nu har Sony gått ut med att The Last of Us: Part II kommer att skjutas upp på obestämd tid. Sony anser att den globala pandemin hindrar spelare från att få den lanseringsupplevelse som de förtjänar.

Spelutvecklarna Naughty Dog har även de uttalat sig om förseningen. De säger att det just nu finns logistiska svårigheter med att släppa spelen globalt på en gång just nu och att de därför håller med Sonys beslut att hålla tillbaka spelet. De påpekar att det är synd att det har blivit på det här viset, men att det i längden är vad som är bäst för spelarna. De avslutar med att de hoppas att förseningen inte kommer att vara så länge och att de kommer att fortsätta hålla fans uppdaterade.

Förseningar

Det är inte första gången som The Last of Us: Part II blir försenat. Innan nuläget var det menat att spelet skulle komma ut i maj. Innan dess var det menat att komma ut i februari och innan dess var det meningen att spelet skulle ha lanserats redan förra året.

The Last of Us: Part II är inte det enda spelet som blir försenat. Sony bekräftar att folk även kommer att få vänta på Marvel’s Iron Man VR. Samma situation gäller även här: det finns inget bestämt datum för när spelet kommer att lanseras. Man kan med säkerhet säga att Sony har fått göra några tuffa beslut på grund av Corona-virusets effekt på spelmarknaden.

Positiv framtidsvy

Trots alla problem som har uppstått i samband med Coronaviruset är Sony positiva till framtiden. De har inte gjort några planer på att försena lanseringen av deras nya konsol, PlayStation 5, som kommer ut nu i höst. De hoppas, precis som alla vi andra, att saker kommer att bli bättre snart. Det enda vi kan göra är att vänta tålmodigt.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).