Recension: The Meg (2018)

The Meg

The Meg

199
5.4

Handling

3.5/10

Skådespelare

4.5/10

Stämning

5.0/10

Ljud & Musik

6.0/10

Effekter och Filmteknik

8.0/10

Håll i simfötterna, det är dags att bli uppäten ordentligt. Om du tyckte Hajen var läskig, blir det förstås läskigare med en ännu större haj. Eller kanske inte… Vi recenserar The Meg och undrar om Jason Statham kan le. 

Om du blandar Deep Blue Sea, Hajen och Avgrunden samtidigt som du plockar bort utomjordingarna från Avgrunden får du The Meg. Förutsatt att du förstorar upp hajen ordentligt. 

I The Meg får vi i början se hur stenhårda Jonas Taylor (Jason Statham) försöker rädda besättningen på en ubåt som kraschat. Då råkar han stöta på något ingen trodde fanns – en 25 meter lång haj. Helt enkelt en megalodon, den utdöda urtidshaj som inte funnits på jorden på 2,8 miljoner år. 

meg

Han blir dock rejält deppig över att inte ha lyckats rädda alla ombord på ubåten, vilket får honom att kröka ner sig i Thailand. Till dess att ett internationellt forskarteam behöver honom, då de har en strandad ubåt nere i Marianergraven. 

Naturligtvis är hans exfru, Lori (Jessica McNamee) en av besättningsmedlemmarna på den strandade ubåten och det får Jonas Taylor att bryta mot sitt löfte till sig själv att inte ge sig på några räddningsuppdrag. 

Trots en rätt fräck undervattensbas, schyssta animeringar av jättehajen och godkända skådespelarinsatser av de flesta, lyfter inte The Meg. Det är en rätt medioker hajfilm och Jason Statham är som han är. Han verkar tro, eller så har någon regissör inbillat honom, att man är som hårdast när man aldrig ler. Han ränner runt och spänner ögonen i alla, men det blir bara töntigt. 

I slutänden är filmens största behållning undervattensscenerna. Det är bra gjort och enda anledningen att uppleva The Meg. Plus förstås att thailändska Pim sjunger ”Mickey”. 

Fakta The Meg

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1 
Bild: 16:9 Widescreen, Widescreen (2.40:1), HD 1080p
Språk: Engelska 
Längd (min): 114
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska 
Releasedatum: 2018-12-17
Regissör: Jon Turteltaub
Åldersgräns: 11 år


Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

1 trackback/pingback

  1. Skådespelare i samma sorts roller - Spel och Film

Kommentarer är stängda.