Skådespelare i samma sorts roller

hometv

Någonting som kan vara tråkigt är när skådespelare gör samma typ av roller hela tiden; eller kanske snarare får samma typ av roller. Till slut blandar man ihop deras olika karaktärer från olika filmer, eftersom de är så lika att man nästan tror att det är samma karaktär som dyker upp i en annan film.

Ett bra exempel på en skådespelare som ofta får liknande roller är Jason Statham. Han är en bra skådespelare, men de flesta skulle nog hålla med om att det vore kul att se honom i en helt annan roll någon gång.

Men det finns också många skådespelare som har gjort väldigt många olika typer av karaktärer, i olika typer av filmer. En del gör det bättre än andra, såklart. En skådespelare som dyker upp lite här och var är Pierce Brosnan.

När man varit med i en väldigt stor film eller spelat samma roll i flera filmer så är det ofta svårt att göra någonting annat, eftersom man är så starkt förknippad med den tidigare rollen. Och när man gör en så pass betydande roll som James Bond, och i fyra filmer dessutom, då borde det nästan vara omöjligt att kunna övertyga i en annan roll.

Men mer än 15 år senare är han fortfarande lika aktiv och har hunnit beta av en mängd olika roller. Och väldigt varierande roller, dessutom. Många av filmerna han har varit med i har varit helt annorlunda mot James Bond, som ”I don’t know how she does it” som väl måste klassas som en typisk tjejfilm. Och vi har till och med sett honom sjunga i Mamma Mia.

Och ytterligare en helt annan roll är den han spelar i thrillern I.T. Nej, inte clownen i den klassiska skräckfilmen som nyligen gjorde comeback, utan denna film syftar på IT som i informationsteknologi.

Brosnans roll i I.T. är dock bara ännu en av många bra rolltolkningar han har gjort genom åren. Oavsett vilken typ av film han är med i, och vilken typ av roll han spelar, så lyckas han övertyga. Och just I.T. kanske inte är den bästa filmen han har gjort, men det är ändå en spännande och klart sevärd film – och Pierce Brosnan gör den ännu mer sevärd. Om någon har missat den så går den att se på HomeTV.

Fler filmer med Jason Statham och Pierce Brosnan som du kan se på HomeTV hittar du i listan nedan:

Statham

The Expendables
Parker
In The Name Of The King
Hummimgbird
Thirteen

Brosnan

The Love Punch
I Don`t Know How She Does It
I.T.
Matador
Seraphim Falls
Boulevard
Shattered / Butterfly On Wheel

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.