Gaspard Ulliel, 37, död i skidolycka

Gaspard Ulliel, som spelade Anton Mogart/Midnight Man i den kommande Moon Knight-serien, har dött i en skidolycka. Enligt källor kolliderade han med något när han åkte skidor i Savoie-regionen i Frankrike och fick en allvarlig huvudskada. Trots att han snabbt transporterades till Grenoble vaknade han aldrig upp igen och dog kort därefter. Ulliel lämnar efter sig sin 6-åriga son Orso och sin flickvän Gaelli Petri.

Ulliel är bäst känd för att ha spelat en ung Hannibal Lecter i Hannibal Rising och modemogulen Yves Saint Laurent i Saint Laurent. Han var dessutom ansiktet till Chanelparfymen Bleu de Chanel.

2017 vann Ulliel The César Award för Best Actor för hans roll i It’s Only the End of the World. Han nominerades för Most Promising Actor både 2002 och 2003, och vann till slut i kategorin 2004 för filmen A Very Long Engagement.

Moon Knight och Marvel

Ulliel hade nästan precis filmat färdigt Moon Knight, som kommer att ha premiär den 30 mars, när han avledd. Tillsammans med Oscar Isaac och Ethan Hawke skulle han ha introducerat en helt ny sida av Marvel. Moon Knight handlar om Marc Spector, en köpsoldat som trots sitt yrke har väldigt starka känslor gällande moral och våld. Under ett jobb i Sudan hamnar han i konflikt med en annan, mer brutal köpsoldat, Raoul Bushman, som besegrar Specter och lämnar honom att dö. Specter lyckas dra sig till ett tempel byggt till guden Khonshu innan han dör av sina skador. Dock vaknar han till liv igen med alla sina sår läkta. Nu är han helt övertygad om att han har blivit utvald av Khonshu för att skydda oskyldiga liv.

Detta är inte första gången som en Marvelstjärna har dött i förtid. Chadwick Boseman, som spelade Black Panther, dog förra året. För att hedra hans minne dedikerade Marvel episod 2 av What If? till honom.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).