Gladiator II får sin första trailer

Nu har Gladiator II, uppföljaren till Ridley Scotts Oscarbelönade klassiker Gladiator från 2000, äntligen fått sin första trailer.

Handling

Det har gått två årtionden sedan händelserna i Gladiator. Lucius, som endast var ett barn när allt skedde, flydde från Rom och sitt ansvar som arvinge över det romerska imperiet och lever nu i Numidia med fru och barn. Romerska soldater ledda av generalen Marcus Acacius invaderar provinsen och tillfångatar Lucius som en slav, utan någon aning om vem han egentligen är. Nu måste Lucius, precis som Maximus gjorde för tjugo år sedan, slåss för sin frihet och för att ta hämnd mot Marcus Acacius och resten av det romerska imperiet styrt av de två unga kejsarna Caracalla och Geta. Till sin hjälp har han den sluge Macrinus, en mäktig före detta slav med egna ambitioner.

Skådespelare

Rollistan är lika fylld av talanger som den första filmen, med Paul Mescal (All For Us Strangers) i huvudrollen som den nu vuxne Lucius. Vi kommer dessutom att få se Pedro Pascal (The Last of Us) som den romerske generalen Marcus Acacius, Fred Hechinger (News of the World) som kejsaren Caracalla, Joseph Quinn (Stranger Things) som kejsaren Geta, Denzel Washington (Training Day) som Macrinus och Connie Nielsen i sin gamla roll som Lucius mamma Lucilla.

///

Gladiator II kommer till biograferna den 22 november. Trailern har hittills fått blandade reaktioner, men det är att vänta sig eftersom det är en uppföljare till en så älskad film som många av oss växte upp med och har på våra personliga Tio-i-topp-listor. Risken finns ju att detta är ännu en nostalgiuppföljare som bara är ute efter folk som älskade den första filmen och därför bara bryr sig om att folk kommer till biograferna istället för att göra en faktiskt bra film. Vi får helt enkelt vänta ock se.

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).