Guldbaggenomineringarna för filmåret 2021 presenteras den 16 december

Torsdagen den 16 december blir alla Guldbaggenomineringarna för filmåret 2021 tillkännagivna på en pressträff i Filmhuset i Stockholm, med filmare och skådespelare på plats. Pressträffen livesänds också på webben och är öppen för alla. Precis som alla andra tidigare år har juryn spenderat månader på att välja ut de allra bästa svenska filmerna som kommit ut under 2021.

Guldbaggejuryns ordförande Anna Carlson och Filminstitutets presschef Jan Göransson presenterar Guldbaggenomineringarna för filmåret 2021, i närvaro av filmare och skådespelare. Dessutom kommer den nya programledaren för Guldbaggegalan 2022 att avslöjas och kommer även att vara delaktig i eventet.

När: Torsdag 16 december kl 10.00-10.45 cirka
VarBio Victor, Borgvägen 1 i Filmhuset i Stockholm och online

Anmälan

Online: För att följa pressträffen digitalt, anmäl dig här. En länk till evenemanget kommer att bli utskickad dagen innan.

I Filmhuset: Om du önskar bevaka presentationen på plats i Filmhuset, anmäl dig till osa@filminstitutet.se. Aktuella covid-restriktioner kommer att gälla. Mer info kommer till de som anmält sig. Efter presentationen finns det möjlighet för press att intervjua de medverkande på plats. 

Övrig information

2021 års nomineringsbara svenska filmer hittar du på Guldbaggens officiella hemsida. Grupperna är indelade i filmer och kortfilmer.

Guldbaggegalan äger rum måndagen den 24 januari 2022 på Cirkus och kommer att direktsändas i SVT och SVT Play.

Pressinbjudan för ackreditering till galan kommer att bli utskickad i början av januari 2022.

Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet är en samlande röst för filmen i Sverige och en mötesplats för upplevelser och insikter som stärker filmen i alla led. De bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet, verkar för att barn och unga har goda kunskaper om film och rörlig bild, stödjer produktion, distribution och visning av värdefull film samt representerar den svenska filmen internationellt. Tillsammans möjliggör de för fler ska kunna skapa, uppleva och bli berikade av film.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).