Här är skådespelarna för säsong 2 av Good Omens

Rollistan till säsong 2 av Amazon och BBC:s TV-adaption av Terry Pratchetts och Neil Gaimans bok Good Omens har blivit bestämd.

Skådespelarna

För närvarande har det bara sagts vilka som kommer att komma tillbaka från första säsongen och vilka som kommer vara helt nya.

Nykomlingarna är Dame Siân Phillips (Dune), Tim Downie (Outlander), Pete Firman (The Magicians), Andi Osho (I May Destroy You) och Alex Norton (Pirates of the Caribbean). Deras roller har ännu inte blivit avslöjade och serien är just nu i produktionsstadiet i Skottland.

Skådespelare som återvänder i sina roller från första säsongen är Derek Jacobi (I, Claudius)som ängeln Metatron, Mark Gatiss (Sherlock) som Mr Harmony, Steve Pemberton (Killing Eve) som Mr. Glozier och Reece Shearsmith (Inside No. 9) som William Shakespear.

Sist, men absolut inte minst, kommer Michael Sheen och David Tenant att återvända som de älskade karaktärerna Aziraphale och Crowley, ängeln och demonen som känt varandra i över 6000 år och som samarbetade för att rädda världen från Apokalypsen i den första säsongen.

Några som däremot inte kommer att komma tillbaka i andra säsongen är Benedict Cumberbatch och Frances McDormand, som spelade Satan och Gud.

Neil Gaiman och säsong två

I ett uttalande förra året sa Gaiman att det var trettioett år sedan Good Omens blev publicerad och trettitvå år sedan han och Pratchett låg i sina separata sängar i ett hotellrum i Seattle, efter att ha varit på en World Fantasy Convention, och planerade efterföljaren. Trots att Pratchett dog för några år sedan var de båda överens om hur de ville att berättelsen skulle ha fortsatt. Gaiman fick möjligheten att använda bitar av materialet redan i den första säsongen (bland annat mycket av det vi fick se om Crowleys och Aziraphales förhållande till varandra), men ser fram emot att använda resten.

///

Håll ögonen öppna för fler nyheter om Good Omens i framtiden!

s TV-serie

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).