Yakuza-skaparen Toshihiro Nagoshi skapar ny spelstudio

NetEase Games har meddelat att de kommer att starta en ny spelstudio med Yakuza-seriens skapare Toshihiro Nagoshi. Studion kommer att ha namnet Nagoshi Studio. Den nya studion kommer att fokusera på konsolspel med hög kvalité med målet att släppa dem över hela världen.

Uttalande från Nagoshi Studio

”Jag tror att det första steget för att skapa speltitlar med hög kvalité och bibehålla den starka motivationen att underhålla folk startar genom att skapa en öppen atmosfär i studion,” sa Nagoshi Studio i ett uttalande. ”Att ha en öppen atmosfär innebär att ha öppna diskussioner som ignorerar senioritet och hierarkier. Det innebär att inte vara rädd för att begå misstag samtidigt som du inte är rädd för att lösa dem, och behandla misslyckanden som ett steg i processen. Det innebär att inte ge upp förrän du nått målet och slåss ända tills du når det. Allt detta verkar så enkelt, men de enklaste sakerna kan vara de allra svåraste att genomföra, samtidigt som de är det viktigaste. Nagoshi Studio är fast beslutna att skapa underhållning till folk i hela världen genom att jobba i den här atmosfären.”

Studio skapad av SEGA-veteraner

Nagoshi och producenten Daisuke Sato lämnade SEGA och Ryu Ga Gotoku i oktober 2021. De är båda grundare till Nagoshi Studio, tillsammans med några andra SEGA-veteraner. Bland dem är regissören Tachi Ushioda, ingenjören Mitsunori Fujimoto, programmeraren Koji Tokieda och designern Masao Shirosaki. Naoki Someya, Toshiro Ando och Kazuki Hosokawa kommer att jobba som studions konstnärer.

///

Trots att skaparna av Yakuza-serien har påbörjat sitt nya projekt är de övertygade om att de som tar över serien kommer att göra ett bra jobb. Ryu Ga Gotoku håller just nu på att göra en efterföljare till Yakuza: Like a Dragon.

Det ska bli intressant att se om Nagoshi Studio kommer att lyckas skapa någonting lika ikoniskt som Yakuza-serien. Håll ögonen öppna för fler nyheter om studion i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).