Yakuza-veteraner lämnar spelserien

Sega har meddelat att Yakuza-serien, som i Japan kallas för Ryu Ga Gotoku, precis har förlorat två av sina veteraner. Huvudledaren och producenten Toshihiro Nagoshi och designern Daisuke Sato har båda valt att lämna företaget.

Producenten Masayoshi Yokohama kommer att ta över ledningen av serien, vilket definitivt är mycket att ta över, eftersom de flesta förknippar Yakuza-serien med Nagoshis namn. Yokohama säger att han hoppas att fansen ska ge honom en chans och att han kommer att göra sitt bästa.

Yokohama avslöjar också att en efterföljare till Yakuza: Like a Dragon är på gång. Hiroyuki Sakamoto kommer att regissera spelet, medan Ryosuke Horii, Yutaka Ito och Nobuaki Mitake är med som regissörer. Tsuyoshi Furuta och Kazunobu Takeuchi kommer att jobba tillsammans med Yokoyama för att skapa manuset.

Yakuza-serien

Yakuza-serien består nuvarande av åtta spel. Handlingen följer karaktärerna Kiryu Kazuma och senare Ichiban Kasuga och hur de överlever i den ofta skoningslösa yakuza-världen.

Yakuza, Yakuza 2, Yakuza 3, Yakuza 4, Yakuza 5 och Yakuza 6 får vi följa Kiryu under de många år som han är inblandad i yakuza-affärer och gång på gång antingen måste bevisa sin oskuld för ett brott han inte har begått eller beskydda de han bryr sig om som skadas på grund av yakuza och deras eviga strider. Under spelens gång får vi skifta bekantskap med andra karaktärer. Några av dem är hans barndomsvänner Yumi Sawamura och Akira Nishikiyama, hans rival/vän/fiende Goro Majima och hans adopterade dotter Haruka.

I Yakuza 0 tar vi ett steg tillbaka i tiden till december 1988. Vi får följa två mycket yngre Kiryu och Goro och hur de blev de ikoniska karaktärerna vi lärde känna i huvudserien. Kiryu blir anklagad för ett mord och Goro vägrar begå ett lönnmord. Både dessa fall är kopplade till en bit land inkilad mellan två byggnader i Tokyo. I första anblick verkar den värdelös, men den visar sig vara så värdefull att folk är beredda att döda för den.

I Yakuza: Like a Dragon får vi en ny protagonist, Ichiban. Ichiban har suttit i fängelse i arton år, eftersom han frivilligt erkände ett mord han inte begick för att skydda en av hans vänner. När Ichiban blir utsläppt upptäcker han dock att de som han litade på har övergivit honom.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).