Vill du börja betta på padel?

Padel började sin stora popularitet i bland annat Sydamerika och när sporten kom till Sverige fick den snabbt ett starkt fäste. På bara några enstaka år har det lyckats uppkomma över 500 anläggningar där man kan spela padel.

Padel är en racketsport som snabbt blev populär och den fortsätter att öka i popularitet, både bland personer som utövar sporten regelbundet och de som enbart önskar enstaka tillfällen. Idag finns det över 1000 spelbanor för padel i Sverige och med det fortsatt växande intresset väntas det komma fler.

I dagsläget finns det cirka 2000 spelare som är licensierade, men det finns många fler än dessa som utövar sporten. Andra använder padel som ett komplement till övrig träning eller som spontant spelande med vänner eller familjemedlemmar. Sporten lämpar sig bra till många olika typer av människor, bland annat för att den anses som enkel att förstå och många har roligt tillsammans under spelets gång.

Många gånger liknas padel med tennis, men det finns flera olikheter mellan dessa två sporter. Till att börja med så är det stor skillnad på de racket man använder. I padel är hela racketytan täckt av kompositmaterial och istället för nät så finns det mindre hål på slagytan. Bollens utseende är väldigt lik tennisens, men den är fylld med mindre luft, vilket gör att dess studs inte är av lika stor kraft.

Intresset har även lett till förfrågan om betting

Efter bara några års utövande av sporten i Sverige har förfrågan uppkommit om att kunna betta på sporten. Möjlighet att kunna spela på odds på padel börjar synas hos allt fler spelbolag på den svenska marknaden. 

Då det ännu är väldigt nytt i Sverige, så rekommenderas det ofta att man spelar via olika spelbolag, med hänsyn till att det kan råda stora skillnader i utbudet av matcher att spela på samt hur man kan betta. Dock beror detta på hur stort intresse man har av betting eller på just padel. Kanske kan det vara möjligt att finna ett spelbolag som kan förse en med alla behov man har.

Undersök vilka möjligheter det finns för dig via jämförelsesajter och läs på om spelbolagens villkor och utbud. Om du inte har stor kännedom om sporten, så läs gärna på lite för att göra ditt spelande mer underhållande. Det mesta inom betting på padel är i likhet med många andra sporter. En skillnad är att det kan vara bra att kontrollera oddsen kvällen innan matchen ska spelas.

Innan du har lärt känna spelarna och spelreglerna, kan det vara bra att börja med att betta på vem som kommer att vinna matchen. Följ matchen eller olika höjdpunkter och jämför lagens spelsätt med tidigare matcher. Om det exempelvis syns en trend där ett specifikt lag är svagare eller starkare i starten, så kan detta vara en bra notering inför framtida spel på vem som kommer att vinna första setet.

Andra sätt att oddsa är antal game i en specifik match eller på vem som kommer att vinna en turnering, till exempel den stora turneringen World Padel Tour. Denna turnering pågår under större delen av året och det tillkommer spelare från allt fler olika länder. 

Något som upplevs extra spännande med World Padel Tour är att den turneringen besöker olika platser, även Sverige. Spelarna utmanas bland annat med att de får spela på olika padelbanor och uppleva support från olika typer av publik.