Eternals slår årsrekord i förbeställda biljetter

Marvels nästa stora superhjältefilm, Eternals, ser ut att få en stor öppning vid den första dagen när den släpps i USA, ett tecken på att bioupplevelsen är på väg att återhämta sig efter pandemin.

Eternals sålde förbeställda biljetter för över 2,6 miljoner dollar under de första 24 timmarna, vilket är 86% mer än Shang-Chi (1,4 miljoner dollar) och 30% mer än Black Widow (2 miljoner dollar). Detta innebär att Eternals är den Marvel-film som tjänat mest pengar under dess första dag för förbeställning av biljetter nu i år.

Eternals är regisserad av den Oscar-vinnande Chloe Zhao (Nomadland (2020). Rollistan består av bland annat Angelina Jolie (Maleficent (2014)), Richard Madden (Game of Thrones (2011-2016)), Gemma Chan (Let Them All Talk (2020)), Salma Hayek (Frida (2002)), Kit Harrington (Game of Thrones (2011-2019)) och Kumail Nanjiani (The Big Sick (2017)).

Bion lever kvar

Under pandemin var det många biosalonger som var tvungna att stänga ner eller drastiskt dra ner på publikantalet. Sajter som Netflix, Disney+ och HBO fick rekordmånga nya prenumeranter och hade filmer som kom direkt ut på sajterna utan att först ha gått på bio. Många drog därför slutsatsen att pandemin skulle vara början på slutet för biosalongerna, men detta har redan visat sig vara felaktigt.

Flera av mina familjemedlemmar är biofantaster och har varit ivriga att kunna gå på bio igen. Jag är mindre ivrig, men är fortfarande övertygad om att bio kommer att fortsätta vara populärt. Trots att jag inte är en fantast har jag flera fina biominnen som jag aldrig kommer att glömma: den totala tystnaden i slutet av Avengers: Infinity War, hur alla drog för andan när Hercules dök ner i floden Styx för att rädda Meg i Hercules och alla tårar som började rinna när Sam stängde dörren till sitt hobbithus i The Return of the King och Annie Lennox började sjunga Into the West. För det är inte bara att se en film när man går på bio: det är en hel upplevelse.

///

Eternals kommer ut på bio den 5 november.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).