Gotham Knights får ny trailer

Vid DC FanDome-eventet visade WB Montreal och DC Comics upp en ny trailer till Gotham Knights, som är ett kommande co-op action-spel som utspelar sig i Batman-universumet. Trailern fokuserar på spelets handling och fortsätter att bygga upp spelets huvudantagonister, The Court of Owls.

Handling

Den här gången det inte en ung flickröst som berättar legenden om The Court of Owls och deras lönnmördare. Istället är det Oswald ’The Penguin’ Cobblepot, en av Batmans ärkefiender, som varnar Nightwing att The Court of Owls inte är en myt och att luska runt om dem är någonting som kommer att få ödesdigra konsekvenser.

Nightwing är inte den enda som letar efter The Court of Owls. I Gotham Knights kommer du att kunna spela flera från Bat-familjen. I trailern får vi se Nightwing smyga runt en mörk och förfallen katedralliknande byggnad, Robin plocka upp en rostig nyckel med en uggla på den, Batgirl utforska vad som verkar vara en grotta samtidigt som vi kan se skuggan av någon som kravlar runt ovanför henne, och en fängslad Red Hood omgiven av figurer iklädda ugglemasker.

Serieskaparnas inblandning

Skaparna bakom The Court of Owls-serietidningarna, Scott Snyder och Greg Capullo, har båda hållit sig uppdaterade under spelets utveckling. De är väldigt nöjda med hur Warner Bros. har översatt serietidningarna till TV-spel. De vet att The Court of Owls har många fans och ser fram emot när fansen själva kommer att kunna spela igenom den spänningsfyllda konflikten. Seriefansen kan dessutom se fram emot helt nytt material, eftersom Warner Bros. har byggt på handlingen från serietidningarna, bland annat med hjälp av Snyder.

I mars meddelade Warner Bros. att Gotham Knights skulle bli uppskjuten till 2022. Anledningen var att de behövde längre tid för att utveckla spelet ordentligt. Warner Bros. har fortfarande inte bestämt ett utsläppsdatum än.

Gotham Knights förväntas att vara tillgänglig på PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.

Om Jill Johansson 389 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).