DC släpper bilder på Gwendoline Christies Lucifer

DC har släppt de första bilderna på Gwendoline Christie (Game of Thrones (2012-2019)) i rollen som ärkeängeln Lucifer i den efterlängtade Netflix-adaptionen av The Sandman, den berömda serietidningsserien skriven av Neil Gaiman. Bilderna släpptes i samband med DC Fandome, ett event där DC presenterar alla sina kommande projekt.

Handling

The Sandman följer Dream, också kallad The Sandman, Morpheus, Lord of dreaming, The Shaper o.s.v. Han är en av The Endless, sju syskon som är personifikationer för sju nödvändiga aspekter av DC-universumet. De andra syskonen är Death, Desire, Despair, Destruction, Delirium och Destiny.

Historien börjar när en sektledare försöker åkalla Death och fängslar Dream av misstag. Istället för att släppa honom håller han Dream gisslan i hopp om att få leva för evigt, men Dream ger inte efter för hans hot. I 70 år sitter han fängslad. Hans första fångvaktare dör och ”nyckeln” går till hans son, som ber Dream om samma sak som hans far. Dream lyckas till slut bryta sig ut ur sitt fängelse, men inser att mycket har ändrats under den tid han satt fängslad: i hans rike The Dreaming, på planeten Jorden och även inom honom.

Serien debuterade 1988 och består av tio volymer. Nuförtiden har den nått kultstatus och är älskad av miljoner fans över hela världen.

Föregående försök till adaptioner

Det är inte första gången som någon har försökt göra en TV/film-adaption av The Sandman, men Gaiman tillåter inte att någon tjänar pengar på hans karaktärer utan att han själv är inblandad och faktiskt gillar det han ser. Ända tills Netflix-serien hade ingen lyckats imponera honom. Att serien blir av är därför ett mycket gott tecken för de som länge har sett fram emot en adaption.

Själv ser jag verkligen fram emot serien. Jag har varit ett fan av Neil Gaiman och The Sandman sedan jag var 12 år gammal och att få se en TV-adaption godkänd av Gaiman själv är rena drömmen.

///

Serien kommer exklusivt att vara på Netflix. Det har fortfarande inte kommit ut ett bekräftat utsläppsdatum.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).