Hitta din nya Smart TV på Black Friday

Går du i tankar om att uppdatera din TV? Det är inte alltid ett helt lätt val då utbudet är stort och det kan vara knepigt att navigera genom olika modeller, prisnivåer och tekniker. Positivt för dig som är på jakt efter en ny TV är att det nu snart är dags för Black Friday och därmed kommer att finnas en mängd olika erbjudanden. I den här artikeln guidar vi dig till de bästa TV som finns på marknaden idag och som du även hittar till riktigt bra priser under Black Week.

Vilken storlek ska du satsa på för din TV?

För några bara några år sedan ansågs 55 tum vara standardstorleken på en platt TV. De senaste åren har detta standardmått klättrat uppåt i storlek när det är dag är vanligt att se att en TV mäter hela 75 tum. Idag har också bildkvaliteten sett en stor utveckling vilket gör att du idag har möjlighet att bygga en riktigt häftig upplevelse i din hemmabioanläggning.

Så hittar du den bästa smart TVn

Om du ska köpa en TV idag är vår starka rekommendation att satsa på en smart TV. Du konsumerar förmodligen den största delen av ditt innehåll idag från olika digitala streaming tjänster vilket via en smart TV är mycket mer lättåtkomligt. Nedan listar vi tre av de bästa smart tv som finns på marknaden idag.

1. LG OLED65CX

LG har de senaste åren dominerat OLED-marknaden och deras 65CX model har varit en av de mest sålda under hela 2020. Den har exeptionel bildkvalitet och finns i en rad olika storlekar. Vår rekommendation är här att gå på 65 tum. Är ute efter en TV med riktigt bra bild är det just OLED-teknologin du ska investera i. Denna TV passar även väl för dig som vill använda den till att spela spel.

2. Samsung QE75Q80T

Denna TV har fått mycket uppmärksam på grund av kombinationen av en stor bildpanel och en grym bildkvalitet. Dessutom är själva skärmen väldigt tunn vilket gör att den nästan upplevs som en tavla som sitter på väggen. Från ett design och inredningsperspektiv har den därför fått höga betyg. Denna TV kommer i en storlek om 75 tum.

3. Samsung QE58Q60T

Denna TV från Samsung tar vi med på listan då den enligt oss är det bästa budgetvalet av de smarta TV som finns på marknaden idag. Denna modell är också baserad på OLED-tekniken men har på grund av sitt lägre pris en något lägre ljusstyrka och lite sämre betraktningsvinklar. Det är dock en riktigt prisvärd TV.

Att shoppa TV under Black Week

Under Black Week kommer du att kunna hitta flera förmånliga rabatter och erbjudanden. För att lyckas knipa åt dig en TV till bra pris under denna vecka gäller det att du i tid letar upp vilken återförsäljare nära dig som kommer att erbjuda rea under Black Week.

Black Week är från början en amerikansk tradition som alltid inleds med Black Friday, vilket sammanfaller med den amerikanska traditionen Thanksgiving. I Sverige kommer Black Week att  börjar Söndagen den 22 November, 2020.