Home Alone-Rebooten får tre huvudroller

Rebooten till den klassiska julfilmen Home Alone (1990) (som i Sverige översattes till Ensam Hemma) har nu fått sina första skådespelare. Disney har skrivit kontrakt med Archie Yates (Yorki, Jojo Rabbit (2019), Ellie Kemper (Becca, Bridesmaids (2011)) och Rob Delaney (Peter, Deadpool 2 (2018). Dessa tre kommer att ha huvudrollerna i Disney+-filmen.

Det verkar inte som att filmen kommer att följa exakt samma format som den gamla filmen. Yates kommer inte att spela Kevin McCallister, utan kommer istället vara en ny karaktär i liknande omständigheter.

Home Alone (1990)

I den första Home Alone får vi se hur Kevin McCallister (Macaulay Culkin) blir kvarglömd hemma när hela hans familj åker på semester över julen. Två inbrottstjuvar (Joe Pesci, Daniel Stern) planerar att bryta sig in i huset och det är upp till Kevin att försvara sitt hem med hjälp av diverse kreativa och egengjorda fällor.

Den första filmen var en stor succé och ledde till att flera efterföljare gjordes. Den första hette Home Alone 2: Lost in New York (1992), där Kevin går på fel flyg och hamnar i New York ensam. De tre filmerna som följde (Home Alone 3 (1997), Home Alone 4: Taking Back the House (2002) och Home Alone: The Holiday Heist (2012)) hade inte Kevin som huvudkaraktär, utan fokuserade på andra barn i liknande situationer.

Övrig info

Dan Mazer kommer att regissera den nya Home Alone-filmen. Mazer är känd för att ha varit med och skrivit Sacha Baron Cohen-filmerna Borat (2006) och Brüno 2009). Han har också skrivit Bridget Jone’s Baby (2016) och Office Christmas Party (2016). Han har dessutom regisserat I Give It A Year (2013) och Dirty Grandpa (2016).

Filmen skrivs av Mike Day och Streeter Seidell, som båda två för tillfället skriver för och är skådespelare i NBC:s populära komedishow Saturday Night Live.

Det finns för tillfället inga besked om när den nya Home Alone-filmen kommer att börja filmas eller när den kommer att ha premiär.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).