Första trailern för Ghostbusters: Afterlife är ute

Den första trailern för Ghostbusters: Afterlife är här. Den nya filmen är en efterföljare till de två första filmerna som kom ut på 80-talet. Den har ingenting att göra med Ghostbusters-filmen som kom ut 2016. I huvudrollerna står bland annat Paul Rudd (Ant-Man) och Finn Wolfhard (Stranger Things), MacKenna Grace (Captain Marvel) och Carrie Coon (Gone Girl).

Storyn

Filmen utspelar sig i lantliga Oklahoma. Trevor (Wolfhard) och Phoebe (Grace) är barnbarn till en av originalteamets medlemmar. Tillsammans med sin mamma är de tvungna att flytta ut till en gammal gård. Men det är det något märkligt på gång i det lugna samhället. Dag efter dag sker underliga, underjordiska mullranden, som om någonting försöker bryta sig genom jordens yta. Med hjälp av Mr Grooberson (Rudd), en trevlig lärare som visar sig vara en Ghostbuster nörd av allra högsta grad, upptäcker Trevor och Phoebe sina kopplingar till Ghostbusters. De hittar också den ikoniska utrustningen som de behöver för att slåss mot spökena som gömmer sig under jordens yta.

Du kan titta på trailern här.

Övrig info

Trailern visar inga karaktärer från de två första filmerna, men det är bekräftat att Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver och Annie Potts kommer att dyka upp i filmen. Trots att trailern inte avslöjar vilken Ghostbuster som är Trevor och Phoebe’s morfar finns det starka tecken som tyder på att det skulle vara Egon Spengler, som spelades av den avlidne Harold Ramis.

Filmen är regisserad av Jason Reitman, som är son till Ivan Reitman. Den äldre Reitman var regissör till de två första filmerna. Detta kombinerat med Jason Reitmans föregående lyckade regin (Juno (2007), Up in the Air (2009)) gör att förväntningarna för Ghostbusters: Afterlife är höga. Det är bara att vänta och se hur den yngre Reitman kommer att återuppliva den älskade filmserien.

Ghostbusters: Afterlife beräknas komma ut på biograferna den 8 juli 2020.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).