Kill Bill 3: Quentin Tarantino har ”en idé som kan vara intressant”

Quentin Tarantino, som i år regisserade den Golden Globe-nominerade filmen Once Upon A Time in Hollywood, har flera olika projekt i kikaren. Bland annat har han funderat på hur han kan återuppliva en av sina klassiska karaktärer: The Bride från Kill Bill Volume 1 (2003) och Kill Bill Volume 2 (2004).

I en intervju med Andy Cohen vid Sirius XM fick Tarantino frågor om det långt ryktade Kill Bill 3 och om det någonsin kommer att bli av. ”Tja, jag råkade just ha middag med Uma Thurman igår kväll,” sa Tarantino. Han betonade att de hade en ”härlig kväll”. Han fortsatte med att säga att han har en ide om hur han skulle vilja gå tillväga. Enligt honom själv har Tarantino haft två frågor som han ställt sig själv när det gäller Kill Bill 3: ’Vad har hänt med The Bride efter filmerna?’ och ’Vad är det jag vill göra?’

Tarantino säger att The Bride förtjänar bättre än en dålig historia och att det är därför det har tagit sådan tid. Nu har han alltså en idé som verkar lovande. Men det kommer att få vänta tills hans andra projekt är färdiga. Enligt Tarantino kan det ta över tre år innan han kan få tid att ge sig på uppföljaren. Men det är definitivt någonting som ligger i framtiden, fortsätter han.

Tarantino har pratat om att göra uppföljare, efterföljare och spin-offs till sina filmer förut. En föregående filmidé var att sammanföra Vega-bröderna från Reservoir Dogs (1992) och Pulp Fiction (1994). Filmen var tänkt att vara en uppföljare till de andra, men ju längre tid det tog desto äldre blev Michael Madsen och John Travolta, vilket gjorde det svårt för dem att spela yngre versioner av karaktärerna. Kill Bill 3 kommer att vara en efterföljare och har därför mycket större chans att faktiskt bli av.

Allt vi kan göra är att vänta och se.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).