Hur kompetens i datorspel kan hjälpa dig i verkliga livet

Eftersom världen med all teknik har förändrats har även de fysiska och psykiska förutsättningar vi alla har också förändrats. Vissa kanske skulle hävda att tekniken påverkar människors hälsa negativt, men det finns många bevis som tyder på motsatsen. En av de mest positiva effekterna av teknik på människors hälsa är effekten som datorspel har på den mentala förmågan hos en person.

Tv-spel har ibland setts som en teknik som gör människor lata och minskar deras sociala engagemang. Det finns dock vissa mentala färdigheter som du kan förbättra genom tv-spel och använda i verkliga livet. Här är de färdigheter som du kan bygga med hjälp av dator-spel.

1.      Hjälpa Till I Beslutsprocessen

Tv-spel kan vara till nytta för att förbättra beslutsprocessen. När en person spelar snabba tv-spel såsom bilracing eller en spel som har att göra med militär, kan man utan tvekan förstå behovet av att fatta snabba beslut för att komma vidare en nivå eller bli bättre på sina förmågor.

Denna beslutsfattande förmåga kan komma till nytta i verkliga livet också. När man måste fatta bättre beslut snabbt i verkliga livet, kommer en spelare att kunna göra detta på ett mer effektivt sätt än en icke-spelare.

2.      Stärker Minnet

När du spelar online video spel, måste man som spelare komma ihåg var man kom från, vilken åtgärd som visade vilken typ av funktion, och hur man får saker gjorda som krävs för att spela spelet.

När en person memorerar ett spel, engagerar han hippocampus del av hjärnan. Denna del är ansvarig för att skapa varaktiga minnen. När din hippocampus är i bra form, kan du få ett bättre minne.

3.      Förbättrar Spatial Visualisering

En sann gamer vet hur man visualisera saker i virtuella rymden. Han vet hur han kan passa saker i den virtuella verkligheten. När en person har en förståelse för spatial visualisering, han kan använda sig av denna färdighet i verkliga livet också.

Till exempel, om du har en tajt parkeringsplats kan du visualisera rymden bättre och gör beräkningar om hur du bäst passar ditt fordon i en stram plats. På samma sätt kommer du att kunna organisera och göra användning av begränsade utrymmen och resurser i verkliga livet om du har fått en sådan kompetens genom spelande.

4.      Bygger Problemlösning

Inte alla tv-spel handlar om att slåss och överleva. Vissa spel är baserat på logiska resonemang också. När du har fått en situation i ett spel och du måste hitta en väg ut, hjälper du din hjärna att bygga problemlösningsförmågor.

Sådana färdigheter är särskilt användbara i verkliga livet också.

5.      Terapeutiska Effekter

Vissa dataspel som JSPuzzles Pussel på Nätet är ett bra sätt att koppla av och varva ner. När du spelar spel som är enkla, fantasifulla och resultaten är positiva och färgglada, kommer ditt humör att förbättras omedelbart.

När du spelar ett avkopplande pusselspel eller något spel där du måste hitta dolda objekt fungerar det som terapi för dig som vill koppla av och glömma räkningar för ett tag.